Din Indkøbskurv

Der er 0 varer i din kurv.

I alt: 0,00 DKK

Udendørs pizzaovne FAQ

Transportabel brændefyret ovn – velegnet til at tilberede alle former for måltider!

– nemt, hurtigt og fantastisk velsmagende.


Sådan installerer du din Maximus pizzaovn:

1) Når ovnen er taget ud af sin pakke/emballage, skal du sætte ovnen på et vandret sted med et fast underlag.

2) Ovnen er ideel at placere udendørs, i haven eller på terrassen.

 

 

BEMÆRK OG HUSK!

  • Når ovnen skal flyttes rundt med, er det altid en god idé at sikre at pizzaovnen står på er 100 % vandret. 
  • Da ovnen vejer 55 kg, bør den altid løftes af to personer.
  • Montér ovntermometer og skorsten før der tændes op i ovnen

 

Ovnens effekt og hvornår den er klar til brug

Det er vigtigt at bruge ekstra tid på at sikre ovnen står placeret et godt sted, hvor vind og andet kan risikere at vælte den.

Ovnen er velegnet til alle former for madlavning med brug af åben ild. Ovnens sten har høj modstandsdygtighed. Maximus har et design, der gør den praktisk og funktionel. Den høje funktionalitet og effekt betyder også, at ovnen ikke behøver være særlig stor.

Ovnen er nem at transportere, og kan benyttes hele året rundt, takket være overdækningen. Den er især velegnet til pizzabagning, stege kød og behøver kun 3 kilo brænde er nødvendigt pr. time for at holde temperaturen og udnytte ovnens brændeevner optimalt. I løbet af 20 minutter efter optænding er ovnen klar til brug (stegning/bagning).


Maximus mål:

  • Udvendige mål: 70 x 70 centimeter
  • Indvendige mål: 60 x 60 centimeter
  • Vægt: 55 kg.
  • Brænde pr. time 3 kilo.

 

Brug af Maximus

Ovnen skal udelukkende have små brændestykker. Du kan benytte alle former for tørt brænde. De er alle velegnet til at benytte i ovnen. Men ønsker du at holde en bestemt temperatur i meget lang tid, så anbefaler vi klart eg, bøg eller kastanje træ.

Når ovnen er tændt en smule op, anbefaler vi at døren lukkes halvt til, så der hurtigere bliver varmt, men stadig kommer ilt ind til bålet.

 

Advarsel nr. 1.

Den person, der administrerer ovnen, tænder op og bager/griller m.v. Denne person bør altid have hele kroppen dækket med tøj for at minimere risikoen for brænd skader og forbrændinger. Ligesom hænderne naturligvis bør være dækket med brænd sikre handsker.


Advarsel nr. 2.

Forlad aldrig ovnen når der er tændt op i den.


Advarsel nr. 3.

Før optænding skal du altid sikre, at der ikke er nogen brandfarlige objekter i nærheden af ovnen.

 

Sådan griller du kød i ovnen

Vil du grille kød i ovnen, skal du gøre som følger: sæt kødet i en bakke med lidt vand i, og en rist, hvor kødet placeret, så det holdes over vandet. Da ilden er på siden betyder det, at kødet ikke bliver mørkt eller brankes som kulgrill. Vandet i grillbakken betyder, at kødet ikke bliver sejt, men istedet ekstremt veltilberedt og smagfuldt.

 

Rengøring

Du bør aldrig skille ovnen ad eller forsøge at gribe ind efter noget på indersiden. Det kan ødelægge ovnen og garantien vil bortfalde i tilfælde af skader på personer eller ovn. Hold altid ovnen pæn og ren. Vent dog altid med rengøring til ovnen er helt og aldeles afkølet.

 

Vigtig information – bør læses!

Når du vil rengøre Maximus, så skal du altid gøre det med stor omtanke. Benyt ikke kemikalier indvendig i ovnen til at rengøre den med. Benyt helst blot almindelig vand og en klud.

Dernæst bør du naturligvis sikre, at ovnen ikke er i nærheden af børn, som kan blive fristet til at tænde op i ovnen e.l.

 

Behandling og vedligeholdelse af Maximus

Når den brændefyrede ovn ankommer, vil der stadig være fugt i ovn og mursten. Det skal tørre langsomt, så vandet kan forlade ovnen som damp, for at undgå revner. Ved første optænding, skal du lave et lille bål i midten af ovnen. Bålet skal bygges roligt og stille op over ca. 3-4 timer, og ende op med en temperatur på 200 grader celcius.

Uanset hvad, så skal du forvente små krakeleringer i pudset. Det er naturmateriale, og kan ikke undgås, men betyder absolut ingeting for ovnens ydeevne. Det er ganske almindeligt at ovnens materialer arbejder ved opvarmning.

 

Sådan får du fjernet asken sikkert

Træ og aske rester fra ovnen kan betyde risiko for brand i helt op til 24 timer efter at ilden er gået ud. Når ovnen er helt afkølet kan aske og trærester sikkert bortskaffes. Sprøjt eller hæld gerne vand ud over asken der hvor du vælger at hælde den ud.

 

Du har mange fantastiske smagsoplevelser i vente – rigtig god fornøjelse!