Din Indkøbskurv

Der er 0 varer i din kurv.

I alt: 0,00 DKK

Vildmarksbad

Sorter faldende

Vildmarksbade – hvad er det?

Et vildmarksbad er et bad, der er placeret udendørs. Det er typisk lavet af træ og opvarmes ved hjælp af en medfølgende brændeovn. Vildmarksbade behøver ikke, som navnet antyder, være placeret i vildmarken, men kan sagtens finde anvendelse i sommerhuset eller i din egen baghave. Eller et andet sted, hvor du synes, det kunne være bekvemt at kunne hoppe i baljen udendørs. Det eneste krav, der er til placeringen af vildmarksbadet er bare, at underlaget skal være plant og fast. Så fliser, småsten eller brædder fungerer fint – sørg bare for, at der kan komme luft under karret. På den måde undgår du svamp og råd.

Vildmarksbade kendes også under andre navne som fx hottub, udebad, finsk bad eller slet og ret et ’udendørs træbadekar’, så hvis du ikke synes, du har hørt betegnelsen vildmarksbad før, kan det være, at du har hørt tale om en af de andre.

Hvorfor anskaffe et vildmarksbad?

Der er noget helt unikt ved at bade udendørs, og når det oven i købet sker i et stort, opvarmet trækar med udsigt til grønt, bliver det næsten ikke bedre. Brændeovnen varmer vandet i karret op, og når temperaturen rammer de 38 grader, er det bare om at komme i baljen. Uanset hvordan temperaturen er uden for karret, kan du ligge og nyde vandets plasken og duften af varmt træ. Det betyder, at du kan bruge dit vildmarksbad året rundt. Bare husk på, at du også skal til og fra karret, så er det rigtig koldt udenfor, er det en god idé at alliere sig med en badekåbe og nogle solide tøfler.

Hos os kan du få 27 forskellige udgaver af vildmarksbade, og de er alle mere eller mindre klar til brug ved levering. Dog skal du lige sætte skorsten, stakit og kanter på (det er svært at fragte karrene, når de dele er sat på), men det tager kun kort tid.

Vedligehold af vildmarksbade

Det er ret enkelt at vedligeholde et vildmarksbad. Fordi karret er lavet i træ, der jo er et naturmateriale, kræves der kun et minimum af vedligehold. Du skal fx ikke bekymre dig om at tømme karret i sommermånederne. Uden vand står træet og tørrer ud, så det anbefales, at du blot beholder vandet i. Desuden er vandet med til at holde karrets form bedre. Det samme gør sig gældende om vinteren, med mindre der er dage med hård frost. Her tilrådes det at tømme karret for vand og sætte det i en garage eller lignende.

Udvendigt skal du vedligeholde træværket med trætjæreolie – evt. blandet med linolie og terpentin – to gange om året. Får du lyst til at rengøre vildmarksbadet indvendigt, skal du blot bruge brun sæbe og vand. Og knofedt. Nemmere bliver det næsten ikke.