3 Fiskesteder i og tæt på København

Fiskeri er som aktivitet ofte noget man associerer med landets søer, åer og kyststrækninger udenfor hovedstaden. Dog skal du som lystfisker ikke bare uden videre springe København over. København byder nemlig overraskende nok på en række fremragende fiskesteder, der sagtens kan matche selv de bedste fiskeri i Gudenåen. Så uanset om du er tilrejsende eller københavner fisker, så bør du bestemt læse videre her. For i det følgende vil du nemlig blive præsenteret for 6 af de bedste fiskesteder i og omkring København.

1. Fiskesteder København – Københavns Havn

På trods af at være en storby, så har København gennem en årelang indsats faktisk opnået at få rigtigt rent vand i byen – og dette kommer bestemt alle lystfiskere til gode. Det første bud på et godt fiskested i hovedstaden er derfor Københavns Havn og Havneløb, der vil gøre fisketuren til Sjællands Odde eller Møn fuldstændigt overflødig. Og med de seneste lovændringer, så er det nu tilladt at fiske i stort set hele Nord- eller Sydhavnen. Og mulighederne for en god fangst er desuden mange i den indre bys havn, havneløb og kanaler, hvor man kan være heldig at få både en torsk, makrel , hornfisk, sej, multe på krogen. Der er desuden også mulighed for at fiske bundlevende fisk såsom ål, fladfisk og skrubber i Københavns Havn. Dog bør du vide, at københavnske bundlevende fisk desværre risikerer at indeholde spor af tungmetaller, så det anbefales bestemt ikke at servere dem sammen med de nye kartofler. For selvom København har rent vand, så er der jo stadigvæk tale om en storby med al den forurening der følger med.

2. Fiskesteder København – Nord for København:

Hvis man bevæger sig en smule nord for hovedstaden vil man til gengæld kunne finde de følgende 3 fiskesteder, hvor samtlige fisk er sikre at spise. F.eks. vil du i lige nord for København kunne finde:

  • Furesøen: på landets dybeste sø (38 meter) vil du kunne opleve noget af landets bedste fiskeri, og med lidt held lande mindst én sandart, aborre eller stor gedde i køleboksen.
  • Farum Sø: den altid smukke Farum Sø har en dybde på 16 meter, der gør den helt perfekt til at fange b.la. gedder, skaller, bras, sandart og aborrer. Fisk direkte fra bredden eller måske fra en båd – der dog kræver en særlig tilladelse.
  • Bagsværd Sø: en lavvandet sø, der udmærker sig ved at have en stor mængde karper. Men der er dog mere end blot karper i Bagsværd sø. Søen er nemlig også hjemsted for en masse gedder, braser, skaller og sandarter.

3. Fiskesteder København – Syd for København:

Selvom fiskeriet er fremragende nord for København, såvel som i selve hovedstaden, så kan du ligeledes finde en række glimrende fiskesteder syd for København, herunder især de følgende 2 fiskesteder:

  • Vallensbæk Mose: denne naturskønne mose rummer en kæmpe bestand af b.la. gedder, aborrer, skaller, bras, suder og ikke mindst ål. Det er desuden også muligt at fiske karper i Vallensbæk mose. Dog er karperne fredede her, og skal derfor øjeblikkeligt udsættes igen efter fangsten.
  • Ishøj Havn: hvis du elsker havørred fiskeri, så vil Ishøj Havn stensikkert blive dit nye favorit fiskested. Her kan der desuden også fiskes efter aborrer og rimter.