3 tips til at finde den rigtige lommelygte

Når outdoorsæsonen står for døren, er det ved at være tid til at få gennemgået sit outdoorgrej. Har ens lommelygte nogle år på bagen, kunne det være det rigtige tidspunkt at få kigget efter en ny. Lige meget om man nyder livet på en campingplads eller man benytter chancen til at overnatte i et shelter, er en lygte noget af det der kan være svært at undvære.

Hvilken lommelygte skal man vælge?

Udvalget af lommelygter er kæmpe stort og der findes mange forskellige brands, som alle sammen laver gode og kraftige lygter. Det første man skal finde ud af er, om man ønsker en genopladelig lygte eller det skal være en lygte der kører på f.eks. AA eller AAA batterier. Fordelen ved at vælge en lygte med genopladelige batterier, er et man igen og igen kan oplade batteriet uden at skulle afskaffe batterierne efterfølgende. Dette har naturligvis også en stor miljømæssig gevinst. Typisk vil en lygte med genopladelige batterier også yde en højere lysstyrke end lygter med almindelige batterier.

Dernæst er det en god idé at finde ud af, om lommelygten skal være fokuserbar. Nogle lygtemodeller har en fokuserbar funktion, mens andre lygtemærker har en kraftig lyskegle med et blødt strølys uden om. Det kommer lidt an på formålet med lygten om man ønsker den fokuserbare funktion, men i nogle tilfælde kan det være en god idé for at få en lygte der dækker så stort behov som muligt. Nogle lygtemærker har en praktisk fokuserbar funktion, hvor man hurtigt og nemt kan indstille lyskeglen, blot ved at justere på lygtehovedet. Herved kan man skifte lyskeglen fra fokuseret smal lysstråle til bred lysstråle.

Det sidste vi vil fremhæve, er pris. Det er altid en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvor meget man kunne tænke sig at ofre på en lygte. Man kan købe lygter fra under 100,- til langt over flere tusinde kroner. Normalt vil man sige, at man får en rigtig god allround lygte i prislejet omkring 250,- til 400,- men det er klart at prisen følger med kvaliteten.

Nu er du klar til at købe din nye lygte.

Når man har overvejet ovenstående ting, kan man nemmere gå i gang med at lede efter sin nye lygte. Det kunne for eksempel være hos LommelygteShop.dk, hvor der findes et stort udvalg af praktiske lygter til ethvert behov. Her kan du nemt filtrere imellem det store udvalg og dermed finde lige nøjagtig den lygte du er på jagt efter.