4 gratis fiskesteder på Sjælland

Fiskeri hører til stadighed til blandt de mere populære hobbyer i Danmark. Og det er ikke uden grund. Fiskeri kan nemlig som ingen anden sport kombinere naturoplevelser med mental afkobling. Og stilheden og det koncentrerede arbejde med snøre, spole og agn virker da også som balsam på sjælen for mange.

Fiskeri er for alle – i alle landsdele. Er du på udkig efter gratis fiskeri på Sjælland? Så er du landet det helt rigtige sted. Øen er nemlig ideel til fiskeri. Både for dem, der holder af hav, sø eller å.

Fisk gratis i søerne i de danske statsskove

Mange søer i de danske statsskove har såkaldt frit fiskeri. Det betyder, at du gerne må fiske der – helt gratis. Så længe du har gyldigt fisketegn. Der er sjældent en regel uden undtagelser. Så sørg for at undersøge, hvorvidt din udvalgte sø har nogle andre regler, så du ikke uforvarende kommer til at overtræde reglerne.

1. Skarresø

Skarresø er en oplagt destination for dig, der er bidt af en gal fisker. Med et vandspejl på 192 ha er søen den største i Holbæk kommune. Søen har en vanddybde på over 4 meter og rummer forskellige typer fisk som gedde, aborre og sandart.

2. Tokkerengen/Fjordengen ved Tuse Næs

Lægger du vejen forbi Tokkerengen/Fjordengen ved Tuse Næs i vinterhalvåret og forårsmånederne er der gode chancer for at få bid på krogen. Bunden af det store rev er nemlig kendt for at holde på byttedyr, som tiltrækker stimer af havørreder. Og hvem drømmer ikke om at få en stor havørred i nettet?

Gratis fiskeri ved Sjællands kyster

Der findes næppe noget mere berusende end bølgende blåt brus og iskold vind fra havet. Og har man ovenikøbet mulighed for at kombinere naturens symfoni med en omgang fiskeri, er lykken gjort. Hvis du foretrækker at smide linen i de blå bølger, er der rigtig gode muligheder for gratis fiskeri langs Sjællands kyster.

3. Bjerge strand

Området omkring Bjerge strand egner sig særdeles godt til lystfiskeri. Ørredfiskeriet har navnlig gode kår, men det er heller ikke uden fortilfælde at få en hornfisk, fladfisk eller torsk på krogen i dette område.

4. Egerup

Egerup hører til blandt de mest kendte kystpladser på Sjælland. Her er der gode betingelser for at få fat i en havørred i både foråret og efteråret, men også torsk og hornfisk bider på krogen i dette område i maj. Med lidt held – og ikke mindst det rigtige udstyr – kan du endda komme hjem med skrubber eller multer fra den skattede fiskeplads.

Fisketegn kan give dig adgang til gratis fiskeri på Sjælland

I Danmark skal man have et gyldigt fisketegn for at kunne fiske i de fiskevande, der er offentligt tilgængelige. Tegnet kan udstedes til alle danske borgere mellem 18 og 65 år, der ønsker at give sig i kast med sporten.

Det er flere måder, hvorpå du kan få fat i lystfisketegnet. Det kan nemlig erhverves som både dagskort, ugekort eller årskort. Prisen for fisketegnet er ganske lav. Især hvis du vælger et årskort. Faktisk kræver det ikke mere end 5 fisketure, førend et årskort har tjent sig selv ind i forhold til prisen på et dagskort.

Priser på lystfisketegn:

  • Dagskort: 40 kroner
  • Ugekort: 130 kroner
  • Årskort: 185 kroner

Hvis du ønsker at fiske med ruser eller garn, skal du vælge fritidsfisketegnet.

Læs meget mere om fisketegnet, og hvordan du erhverver dem, på www.fisketegn.dk. Og husk: Hvis du ikke har et gyldigt fisketegn og bliver taget på fersk gerning, vil du blive opkrævet en afgift på 750 kroner.