4 trends indenfor camping verdenen 2021

Uanset om man elsker at overnatte under en åben himmel i ens trofaste telt eller måske foretrækker alle komforten i ens campingvogn, så er rigtigt mange af os campister interesseret i at lære mere om de allerseneste camping trends. Hvis du hører til denne udvalgte skare, så er denne artikel heldigvis lige noget for dig. For her får du nemlig vores bud på hvordan camping trends 2021 ser ud.

1. Camping trends 2021 – Teknologi og gadgets

Verden er som bekendt blevet mere digital end nogensinde, og denne udvikling har naturligvis også fundet vej til vores campingferier. En af de største camping trends lige nu, er vores stigende brug af diverse former for teknologi – der i højere og højere grad er ved at erstatte det mere traditionelle campingudstyr. Den rette teknologi kan nemlig gøre livet betydeligt nemmere under turen. Man kunne jo f.eks. vælge at udskifte landkortet med en mere handy GPS-enhed eller måske installere wi-fi til campingvognen – eller hvad med at investere i en mover til at flytte campingvognen på selve campingpladsen? Teknologien har således åbnet op for en verden af muligheder, hvilket naturligvis forklarer en stor del af denne camping trends støt voksende popularitet.

2. Camping trends 2021 – Miljøet i højsædet

De danske campister er desuden også blevet langt mere bevidste om at beskytte miljøet under ferien. Slut er derfor dagene med at medbringe en masse engangsprodukter, der i sidste ende blot skal smides ud. Folk i dag vælger nemlig at pakke mindre miljøskadelige ting med i oppakningen, så man man som campist f.eks. ikke kommer til at efterlade for mange tomme plastflasker, paptallerkener eller mikroovnsretter i skraldespandene undervejs. I stedet medbringes der i dag f.eks. solcelledrevne grills og lygter, og er forhåbentlig en trend der er kommet for at blive.

3. Camping trends 2021 – Glamping

Når det kommer til selve den måde vi camperer på i dag, så peger trenden i to forskellige retninger. Den første trend handler derfor om at give sig selv en luksusoplevelse undervejs, og går i folkemunde under den samlede betegnelse ”Glamping”. Og glamping kan tage mange former, men forsøger dog altid at efterligne et decideret hotelophold så meget som muligt. Man kan derfor f.eks. vælge at campere i et opgraderet luksustelt eller en større autocamper/campingvogn, så man ikke ender med at gå glip af de bekvemmeligheder man normalt er vant til. Og hvis du er glamping typen, så er der heldigvis gode nyheder forude. Mange campingpladser i Europa har nemlig indrettet specifikke glamping områder på campingpladsen, der kan gøre alle drømmene om luksuscamping til virkelighed.

4. Camping trends 2021 – Bushcraft

Bushcraft er den anden store trend i forbindelse med den måde vi camperer på i dag, og går i modsat retning af ovennævnte glamping. For når det kommer til bushcraft, så handler det nemlig om at kunne overleve i den vilde natur  – kun hjulpet af ens egne færdigheder og minimale hjælpemidler. Man skal med andre ord selv kunne finde brænde, tænde bål, bygge naturshelter samt finde og tilberede ens egne måltider – der ofte involverer at finde spiselige planter eller jage ens aftensmad. Helt perfekt for campister, der ønsker sig en pause fra den moderne tilværelse.