De bedste fiskesteder i Danmark

Hvis du er lystfisker, så vil du uanset niveau altid være på udkig efter de bedste fiskesteder at kaste din krog i. Måske har du endda ofte taget din passion for at fiske udenfor landets grænser, og booket rejser til nogle af verdens mest spændende fiskedestinationer, såsom Alaska, Norge, Florida eller Orkney øerne.

Uheldigvis har den verdensomspændende coronavirus som bekendt sat en naturlig stopper for de fleste fiskeferier i det store udland.

Dog bør du ikke fortvivle, for Danmark har faktisk rigtigt meget at byde på for lystfiskere. Læs derfor videre her, og se alle de bedste fiskesteder fordelt ud over hele kongeriget. 

Nordjylland


Lad os derfor begynde øverst i landet med Nordjylland, og dernæst bevæge os nedad og til sidst afslutte med de bedste fiskesteder i København. Hvis du tager hurtigt kig på de nordjyske fiskesteder, så vil du som lystfisker kunne glæde dig til en hel del fremragende fiskeri.

Hvis du er til havfiskeri, så kunne du f.eks. vælge den smukke Skagen Havn, hvor du kan fange alt fra sild, fladfisk, torsk og makrel. Eller hvis du mere er til fjord, sø og å fiskeri, så kunne du også vælge landets suverænt bedste sted at fange havørreder – nemlig Limfjorden.

Faktisk er Limfjorden grobund for omtrent en halv million nye havørreder til hvert eneste år, hvilket ikke findes nogen som helst andre steder i landet. Mulighederne er således mange i Nordjylland, når det kommer til de bedste fiskesteder.

Midtjylland

Hvis du til gengæld planlægger en god fisketur i Midtjylland, så bør du som det første aflægge Karup å et besøg. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan fange alt fra havørreder, gedder, ål, bækørreder eller regnbueørreder, så kommer du nemlig ikke udenom Karup å.

Men Midtjylland har dog mere at byde på rent fiskemæssigt. Du vil nemlig også have et rigtigt godt udvalg af b.la. Put & Take søer i Midtjylland, hvor du nærmest er garanteret en god fangst hver eneste gang.

Østjylland


Østjylland er med regionens unikke natur lidt af et mekka for mange danske og udenlandske lystfiskere.

Uanset om det drejer sig om ålekvabber, sild og ål ved Mariager Fjord, fremragende havfiskeri ved Sletterhage Fyr i selskab med legende marsvin eller måske god gammeldags havørred fiskeri ved Begtrup Fjord, så finder du bestemt nogle af landets bedste fiskesteder på Djursland og generelt i Østjylland.

Vestjylland


Det skorter ligeledes ikke med gode fiskesteder, hvis du skulle kaste blikket i retning af Vestjylland. Her vil du nemlig kunne finde alt fra havfiskeri, fjordfiskeri, Put & Take, såvel som fiskeri i en af områdets mange åer og søer.

Hvis du er på jagt efter godt sildefiskeri, så skal du bare prøve at slå vejen forbi Hvide Sande, der hvert eneste år er hjemsted for måske de fedeste høstsild i hele landet. Hvis du mere er til friskfanget makrel, så byder Vestjylland til gengæld også på rige muligheder for at fange vilde makreller.

Du skal blot holde øje med mågerne over vandet; for jo flere måger, jo flere makreller vil der typisk være.

Sønderjylland


Enhver fisketur med respekt for sig selv til Sønderjylland bør absolut omfatte et besøg på Als, hvor du kunne booke et par nætter på det lokale vandrehjem for at få mest muligt fiskeri presset ind i kalenderen.

Derudover vrimler det med smukke og ikke mindst dybe søer og åer i Sønderjylland, der er helt perfekte til fiskere på udkig efter aborrer, karper, gedder og ikke mindst nogle af de største laks på disse breddegrader.

Sidst men ikke mindst, så byder Sønderjylland også på fremragende havfiskeri ved det unikke og billedskønne Vadehav.

Fyn


Fyn er som bekendt det første stop efter du har forladt fastlandet, og er bestemt ikke et område der bare skal køres igennem. Fyn rummer nemlig noget af landets mest varierende natur, og ikke mindst nogle af landets bedste fiskesteder. Kast f.eks. krogen i enten Lillebælt ved Strib fyr eller Gals Klint, hvor der især om sommeren rundt er glimrende muligheder for en rigtigt god fangst.

Fyn er naturligvis også hjemsted for det smukke fynske øhav, der ligeledes vil give dig en smuk kombination af fiskeri og unik natur i spandevis.

Du kunne f.eks. vælge en tur til Bjørnø eller Avernakø, hvor du altid vil kunne finde stimevis af store havøredder. Uanset hvad, så finder du alt det du behøver og mere til på Fyn.

Sjælland


Den største ø i Danmark har i sagens natur vand på alle sider, hvilket også er med til at gøre den til en af de bedste fiskesteder i landet. Uanset om du vælger at besøge Hornbæk Plantage, Hald Strand eller Kronborg Pynten, så vil du med garanti kunne finde lige præcis den type fiskeri du er på udkig efter.

Forvent derfor gode muligheder for at fange torsk eller havørred langs de sjællandske kyststrækninger. Dog ville det være uretfærdigt ikke at nævne Røsnæs, når der skal tales bedste fiskesteder på Sjælland.

Røsnæs er nemlig så varieret et område, at man ikke skal lede længe efter nogle spændende udfordringer til alle seriøse kystfiskere.

København

Sidst men ikke mindst, så byder København faktisk (og måske overraskende) på et væld af glimrende fiskemuligheder. Landets hovedstad er nemlig hjemsted for overraskende rene vande, der gør byen til et ideelt sted for enhver lystfisker.

Pak derfor fiskestangen og termokanden, og sæt dig til rette ved en af byens mange kanaler, lystbådehavne og kystområder. Du vil nemlig med stor sandsynlighed vende hjem med rigelige mængder af hornfisk, havørreder og makrel ved at vælge vandene tæt ved hoveddøren.

For hvem siger, at man absolut behøver at køre adskillige kilometer for at finde sig de bedste fiskesteder? Dog bør det dog for retfærdighedens skyld nævnes, at hvis du skulle være så heldig at fange en af de mange københavnske fladfisk, så er du desværre nødt til at slippe den fri igen.

For selvom de københavnske vande er særdeles rene, så indeholder havbunden – og dermed også fladfiskene – desværre en lidt for stor mængde tungmetaller til sikkert at kunne blive spist. Men på den anden side, så er lystfiskeri jo stadig også en sport i sig selv.