Hvad er put and take, og hvordan fungerer det?

Går du med tanker om at kaste dig ud i lystfiskeriets fagre nye verden. Hvis dette er tilfældet, så ville det måske ikke være den værste idé at prøve kræfter med put and take fremfor det åbne hav. Put and take gør det nemlig ikke blot rigtigt nemt at øve sig i at fiske; du vil samtidigt også ofte ende med at få mindst én fisk med dig hjem. Men hvad er put and take egentligt, og hvordan fungerer det? Læs videre her, og få svaret.

1. Det hele ligger i navnet

Put and take er i grove træk en mindre privatejet sø (ofte kunstig), hvor ejerne har udsat en stor mængde fisk – der så herefter frit kan fiskes efter betalt entré. Princippet i put and take er således, at der puttes fisk i søen, hvorefter du nu kan tage fiskene med dig hjem – deraf navnet put and take. Og måske det bedste ved det hele er, at du ikke engang behøver at købe et fisketegn for at fiske i en put and take sø.

2. Alle kan være med

Der er desuden heller ikke nogen som helst aldersgrænse på put and take, hvilket gør denne løsning helt perfekt til folk med børn, der måske er på udkig efter en anderledes og sjov måde at spendere lidt tid sammen på.

3. Flere forskellige typer fisk

Traditionelt set har put and take fiskeri i Danmark altid være ørredfiskeri. Dette har dog de seneste år ændret sig en smule, og man kan i dag mange steder i hele landet også fiske efter b.la. stør, laks og karpe.

4. Put and take er ikke lig med en garanteret fangst

Selvom put and take giver dig en rigtig god chance for at fange mindst én fisk, så kan du dog ikke altid regne med at få en fisk på krogen. Der er nemlig stadigvæk tale om en mental og fysisk kamp mellem dig, og så fisken. Desuden spiller årstiden også ind på sandsynligheden af at fiskene bider på. Der er nemlig langt større mulighed for at fange fisk i løbet af årets koldere måneder, idet fisk fra naturens side er langt mere aktive i køligere vand. Hvis du på trods af dette nu alligevel ikke skulle være meget for at stå ved put and take søen en kold januardag, så kan du heldigvis blot vælge at fiske tidligt om morgenen i de varmere måneder – hvor vandet jo netop har den køligste temperatur.

5. Husk at have grejet i orden

Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis også sørge for at dit put and take fiskeri suppleres med det helt rigtige grej. Her tænkes der naturligvis ikke blot på den obligatoriske fiskestang, line og madding. Du skal nemlig også altid sørge for at være korrekt påklædt til årstiden, så du hverken kommer til at undefryse eller svede mens du fisker. Der findes nemlig ikke meget der kan ødelægge ens oplevelse ved søen, som at have det ubehageligt. Når dette så er sagt, så vil du uden tvivl få rigtigt meget ud af put and take – og dit første besøg vil med garanti ikke være dit sidste. Husk blot køleboksen til alle de fisk, som du forhåbentligt snart vil fange.