Hvilken jagtkikkert skal du vælge?

Har du netop modtaget dit jagttegn og er klar til at tage af sted på din første jagt, er der en lang række udstyr som du skal have med dig. Noget udstyr går igen uanset hvilken type jagt du skal på, mens der er andet udstyr som er mere specificeret. Du må naturligvis have et våben med dig, ellers er det svært at nedlægge byttet, men vi vil vove og påstå at du heller ikke kan klare dig uden en kikkert, og det skal selvfølgelig være en jagtkikkert som er henvendt til formålet. Der findes et hav af jagtkikkerter, og det kan hurtigt virke som en jungle at skulle igennem for at finde frem til den helt rigtige kikkert. Vi tager dig med step by step til hvad du skal kigge efter når du udvælger din nye jagtkikkert.

Noget af det første du vil blive mødt af når du kigger på kikkerter, er to tal som f.eks. 10×42. Det første tal er forstørrelsen, altså hvor mange gange det observerende objekt bliver forstørret. Det næste tal er størrelsen på frontlinsediameteren, i dette tilfælde 42 mm. Når vi snakker jagtkikkerter, er 10x forstørrelse at foretrække samt en frontlinsediameter på 42-50 mm, da du så vil kunne benytte kikkerten i skumringstiden. Derudover bør du kigge efter om kikkerten er vandtæt, da du kan risikere at komme på jagt i alt slags vejr, eller ikke mindst måde våde udfordringer på din vej, og det er derfor klart en fordel udelukkende at vælge udstyr som kan tåle vand.

Du bør også stille krav til de mere tekniske aspekter på kikkerten, en jagtkikkert bør komme med BaK4 prismer, fuld multi coatede linser og fasekorrigerede linser. Disse specifikationer er med til at optimere lysgennemgangen, samt skarpheden, hvilket er at foretrække så du får en jagtkikkert du kan benytte selv i skumringen. Du kan finde din nye jagtkikkert mange steder, og det vil være vores anbefaling, at du finder et sted hvor du kan afprøve forskellige modeller, sådan at du med egne øjne kan se forskellene i de forskellige kvaliteter. Hos langt de fleste jagtforretninger finder du et nøje udvalg sortiment af jagtkikkerter, som er en del af et større sortiment af jagtudstyr, for du kan naturligvis ikke nøjes med en kikkert for at gå på jagt. Du kan også få brug for en kraftig lygte, camouflagetøj, en termokande mv. Hos Jagtland.dk finder du alt hvad du har brug for online og fysisk, du kan altså afprøve forskellige kikkertmodeller, og finde det nødvendige udstyr til din kommende jagt.