Jagt i udlandet: 4 gode tips til din tur

Som erfaren jæger har man på et eller andet plan eventyrlysten i blodet. Når dette så er sagt, så kan Danmark – til trods for de fantastiske jagtforhold – for visse jægere ofte føles en kende velafprøvet og dermed begrænsende. Af denne grund går mange danske jægere med drømme om at prøve kræfter med vildtet i det store udland på en vaskeægte jagt ferie. Hvis du hører til denne gruppe, så er det nu du skal spidse ører. For her får du nemlig 4 gode tips til din jagt i udlandet.

1. Vælg den perfekte destination

At beslutte sig for hvor rejsen skal gå hen er nok en af de allersjoveste ting ved at tage på jagt i udlandet – og verden er rigtig stor. Det kan derfor anbefales at du gør dit fodarbejde grundigt i forvejen, så du ikke bare tilfældigt placerer en nål på verdenskortet for derefter at pakke kufferten. Overvej derfor hvilken slags vildt du ønsker at jage, og ikke mindst hvor det pågældende vildt lever. Det kan ligeledes klart anbefales, at du vælger en type vildt som du ikke kan finde i den nærliggende skov. Der er jo ikke meget ved at tage til Kina eller Kenya for at skyde harer, hvis det kan gøres nemmere og billigere i Danmark. Man tager jo nemlig typisk afsted på jagt i udlandet for at prøve noget anderledes end det man er vant til derhjemme.

2. Vælg den rette årstid

Når du så har lagt dig fast på den perfekte jagt destination, så skal det nu handle om at finde det bedste tidspunkt til rejsen. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvornår man vælger at tage af sted. F.eks. har lande som Vietnam og Thailand en længere regntid fra maj til november, der for selv den mest varmeglade dansker kan vise sig at være ulideligt varm og fugtig. Og der er jo ingen grund til at have det unødvendigt ubehageligt, mens man går på jagt, vel?

3. Hav orden i dokumenterne

Netop fordi din kommende rejse sker udenfor landets grænser, så kan du roligt regne med at der vil gælde andre regler end herhjemme. Så får du booker din flyrejse er det af afgørende betydning, at du sætter dig grundigt ind i hvilke dokumenter du skal have i orden i det pågældende land. I det følgende kan du derfor finde en overordnet tjekliste over de dokumenter, som du 100% bør have i orden:

  • Et gyldigt pas.
  • Visum (hvis påkrævet).
  • Et lokalt jagttegn.
  • Din våbentilladelse.
  • Yderligere identifikation, såsom f.eks. dit kørekort.
  • En rejseforsikring.
  • Eventuel kvittering for køb af din medbragte riffel.

4. Lær landets dyr at kende

Netop fordi mange lande rummer anderledes og eksotiske dyr, er det vigtigt at du sørger for sikkerheden under turen. Visse lande er nemlig hjemsted for farlige dyr, som du ikke vil kunne nedlægge på egen hånd – eller som måske er kendte smittebærere. Sørg derfor for at læse dig klog på det pågældende lands sikkerhedsanvisninger i forbindelse med eventuelle farlige dyr inden du sætter dig ind i flyet.