Put and take Østjylland: Komplet guide

Østjylland er som bekendt hjemsted for noget af landets smukkeste og mest unikke natur. Dette gør Put and take Østjylland til en seriøs kandidat til Danmarks bedste put and take område. For uanset om det drejer sig om Silkeborg eller Djursland, så vil der bestemt være noget for børn og voksne lystfiskere i ethvert niveau. Læs derfor videre her, hvor vi vil give dig vores 5 yndlings put and take søer i hjertet af Østjylland.

1. Hvilested Lystfiskersøer

Ingen Put and take Østjylland liste ville være komplet uden Hvilested Lystfiskersøer, så hvorfor ikke lægge hårdt ud med disse to fremragende natursøer? Hvilested byder nemlig på rigelig med glimrende fiskeri, hvor du f.eks. vil kunne fange regnbueørreder, bækørreder, guldørreder og oven i købet havørreder. Og når det kommer til faciliteterne hos Hvilested, så er alt også præcis som det skal være. Her vil du nemlig kunne finde handicapvenlig fiskepladser, og ikke mindst en hyggelig teltplads med dertilhørende grillfaciliteter, borde, bænke, toiletter og ikke mindst en fryser til alle du fisk som du uden tvivl vil fange her. Kan klart anbefales, hvis du skulle befinde dig i Østjylland.

2. Resenbro Put and Take

Resenbro Put and take er med dens 2 fiskesøer endnu et godt bud på det bedste af hvad Put and take Østjylland har at byde på. Området er således inddelt i henholdsvis en voksen- og en børnesø, hvilket gør stedet til en klar vinder til landets fiskeglade børnefamilier. Så hvis du er på udkig efter glimrende ørredfiskeri til både de mindste og de mere modne lystfiskeri, så vil det bestemt ikke være en dårlig idé at aflægge Hvilested put and take et besøg.

3. Djurs Fiskepark

Hvis du drømmer om at prøve kræfter med de helt store ørreder på omtrent 8 kilo, så bør du absolut overveje Djurs Fiskepark som din næste destination. Med knap 10,000 kvadratmeter klart vand fordelt over 3 søer (2 voksensøer og 1 børnesø), så er der bestemt ingen risiko for at hverken du eller ungerne vil komme til at kede jer lige foreløbigt. Put and take Østjylland når det er bedst.

4. Djurs Hytteby og Camping

Djurs Hytteby & Camping ligger smukt placeret lige i nærheden af landsbyen Nimtofte, der nok mest er kendt som gennemkørselsby på vej til Djurs Sommerland. Når dette så er sagt, så er der med Djurs Fiskesø på 7000 kvadratmeter såmænd også noget for selv den mest kræsne lystfisker. Så hvorfor ikke kombinere din passion for smuk natur og godt fiskeri med et besøg hos Djurs Hytteby & Camping? Hvem ved; måske er fiskeriet så godt, at du helt vil springe Djurs Sommerland over i år.

5. Klaks Mølle Lystfiskersø

Sidst men ikke mindst, så bør du også overveje Klaks Mølle Lystfiskersø som en mulig fiskedestination, der blev stiftet i 2020 og er således det senest åbnede anlæg på denne lille liste. Her vil du kunne finde en glimrende mindre sø på 3500 kvadratmeter, samt en lille børnesø på 400 kvadratmeter – og ikke mindst rigeligt med ørreder.