Skal du i gang med jagt? 4 tips til at komme i gang med jagt

Flere og flere danskere er i disse år ved at opdage de mange glæder ved at tage jagt op som ens nye hobby. For det første får man jo en masse enestående naturoplevelser, som man vil have svært ved at efterligne nogen som helst andre steder. For det andet vil man naturligvis også få noget lækkert vildt på tallerkenen om aftenen, der oven i købet er i en langt bedre kvalitet end kødet fra frysedisken i det lokale supermarked. Men hvordan skal man så som helt nybegynder komme i gang med at gå på jagt? Læs videre her, hvor du kan få 4 gode tips til at komme godt i gang med at gå på jagt.

1. Tag et jagttegn

Det allerførste du skal sørge før allerede inden jagten begynder, er naturligvis at få taget dit jagttegn. Det er nemlig lovpligtigt at have jagttegn i Danmark, hvilket naturligvis giver rigtig god mening, idet man trods alt har med skydevåben eller buer at gøre. For at få dit jagttegn, så skal du først og fremmest bestå den såkaldte jagtprøve – der på samme måde som kørekortet rummer en teoretisk såvel som en praktisk del. Efter dette element er bestået, så handler det nu om at bestå den såkaldte skydeprøve, der netop har til hensigt at bevise at du er i stand til at håndtere et jagtgevær på forsvarlig vis. Et jagttegn koster i skrivende stund 310 kroner, så det er bestemt ikke noget du vil blive ruineret af.

2. Vær altid i godt selskab

At gå på jagt er altid sjovere, når man tager flere afsted sammen. Det anbefales derfor ikke at du tager afsted alene, men i stedet sammen med nogle udvalgte venner. Jagt rummer jo også et socialt element, og det ville bestemt være en skam at snyde sig selv for en masse hyggelige oplevelser sammen med nogle gode venner. Hvis du nu ikke skulle have jagtinteresserede venner, så kunne du også overveje at melde dig ind i din lokale jagtklub, hvor du ikke bare vil kunne finde folk med samme interesse som dig – du vil oven i købet også kunne lære af de mere øvede jægeres erfaringer.

3. Vælg noget godt jagtudstyr

Når jagttegnet og tilmeldingen i din lokale jagtklub er blevet krydset af på listen, så gælder det nu om at investere i det helt rigtige udstyr til jagtturen. Her tænkes der naturligvis ikke mindst på et godt jagtgevær, men såmænd også på noget behageligt jagttøj i de helt rigtige farver og materialer. Det anbefales derfor at du besøger en god jagtbutik, hvor du i løbet af overraskende kort tid vil kunne få kompetent vejledning  – så du altid kan være sikker på at være ordentligt udstyret til turen i skoven.

4. At gå på jagt handler ikke kun om byttet

Sidst men ikke mindst, så handler jagt (måske overraskende) knap så meget om at få skudt et bytte, som at komme helt tæt på naturen. At gå på jagt er nemlig en af de allerbedste måder at slippe væk fra al stressen, og nyde den fantastiske ro og stilhed i de smukke danske skove.