Begynderkajak

woman looking at the trees while riding on kayak

Drømmer du om egen kajak? Om store eventyr og hyggelige eftermiddage på vandet? Men er du i tvivl om, hvordan du gør drømmene til virkelighed? I tvivl om, hvor du skal starte og med hvilken kajak?

 

Bare den er billig

Når man siger begynderkajak, tænker de fleste – den skal bare være billig, så jeg kan se om det er noget for mig. Og det giver rigtig meget mening, at du ikke har lyst til at investere en formue, før du har fundet ud af om kajak er noget for dig. Men inden du køber den første den billigste, så overvej, om det nu også er den bedste?

 

Det bliver aldrig sjovt hvis skoen trykker!

En kajak er ligesom så meget andet sportsudstyr, det skal passe til dig. En løbesko som er for lille eller gnaver på hælen – lige meget hvor billig den var, så er chancen for, at du bliver glad for at løbe ikke særlig stor. Så prøv din kajak før du køber den. Du skal sidde godt og have god kontakt til kajakkens lårstøtter, men ikke føle at du sidder klemt.

 

Den skal være stabil

Rigtig mange er bange for at vælte og falde i vandet, når de sætter sig i kajakken. Det er også en god ide at have respekt for vand, og det er ikke sjovt at komme ud i en kajak, som er alt for livlig. De fleste havkajakker er dog meget stabile, så du behøver ikke, at gå efter den mest stabile, for jo mere stabil kajakken er, jo langsommere er den. Selv om fart måske ikke er det vigtigste for dig, bliver du hurtig træt og mister lysten, hvis kajakken er alt for langsom. Så når du er ude at kigge efter en kajak, så husk både at spørge om både stabilitet og fart. 

 

Og hvad med udstyr?

En ting er kajakken, men der skal også lidt udstyr med – som min. en pagaj, en vest og et sprayskirt. Alle tre ting findes i utallige kvaliteter, materialer og prisklasser. Igen, der er ingen grund til at købe det dyreste til at starte med, men det billigste er ofte billigt af en grund. Vær især sikker på, at din vest opfylder sikkerhedskravene dvs., at den er CE godkendt. 

 

Begynd med et kursus

Indrømmet det kan være noget af en jungle at finde den rigtige begynderkajak, som giver lyst på kajaklivet. Når man kigger på to kajakker ser de ret ens ud, men egenskaberne kan være meget forskellige. Så det allerbedste sted at starte er med et begynderkursus i havkajak, her får du lært alt det basale og får en weekend i kajak. Du finder ud af, hvordan du har det i kajakken, hvor tryg du er, hvor du har brug for plads. Du får også adgang til en instruktør, som kan svare på alle dine spørgsmål og med sikkerhed kan guide dig retning af en god begynderkajak.

 

På et kajakkursus vil du også få en introduktion til udstyr og pagajer, så du får lettere ved at træffe de rette valg.

 

Begynderkajak

Så vores anbefaling er at bruge noget tid på at researche. Start gerne med et begynderkurus i havkajak, så skal du nok komme på vandet i en god kajak til fornuftige penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *