Brug naturen i din fritid til at komme ud af stofmisbrug

Stofmisbrug af enten kokain, hash eller andre stemningsændrende substanser kan have store negative konsekvenser. Ikke bare for misbrugeren selv, men for alle omkring. Et misbrug kan ødelægge hele familien og give børnene en usikker fremtid, samt adfærdsvanskeligheder gennem hele livet. Hvis du eller en du har nær oplever misbrug, så få professionel hjælp med det samme.

Kognitiv adfærdsterapi virker mod stofmisbrug

For mennesker med misbrug er det aldrig nemt at komme fri fra det. Et misbrug kan virke umuligt at komme ud af og mange oplever så store problemer at misbruget ender med at tage livet af dem. Det gælder om at få professionel hjælp hvis man oplever misbrug. Kognitiv adfærdsterapi har længe vist som et af mest effektive behandlingsmetoder mod stofmisbrug. Det hjælper nemlig misbrugeren med at finde nye veje og muligheder til at lindre trangen til stoffer. Ved at træne i følelser, tanker, krop og adfærd, er det muligt at få et liv som stoffri og uden alle de negative konsekvenser.

Stofbehandling med kognitiv adfærdsterapi

Hos A Misbrugsbehandling kan man få stofbehandling med kognitiv adfærdsterapi. De har et specialdesignet behandlingsforløb med gruppeterapi, undervisning, foredrag, personlige opgaver og kognitiv adfærdsterapi. Alt dette skaber nogle gode og trygge rammer til at komme ud af sit misbrug og til bage til et liv uden alle de negative konsekvenser et misbrug har med sig.

Hvornår skal et stofmisbrug behandles?

Seks tegn på, at du har et stofmisbrug

  1. Du oplever fysisk eller psykisk at trang til stoffer
  2. Du har svært ved at stoppe eller nedsætte dit forbrug af stoffer
  3. Du har abstinenser, som holder op, når du indtager stoffer
  4. Dit forbrug stiger over en længere periode
  5. Du prioriterer dit liv efter, om du kan tage stoffer – for eksempel til arrangementer
  6. Du tager stoffer, selvom dit forbrug skader dig eller din nærmeste pårørende

 

Hvis man kan nikke genkendende til blot 3 af disse, så har man højst sandsynligt et behandlingskrævende stofmisbrug.

Hvilken behandling for stofmisbrug er bedst?

For de fleste vil valget falde på en ambulant behandling, hvilket også for mange er det bedste valg. En ambulant behandling vil det være muligt at blive boende hjemme og fortsat kunne passe sit arbejde. Det vil naturligvis være rigtig hårdt med behandling, da den gerne skal være intensiv med behandling flere gange om ugen efter arbejde. Fordelen er at man kan blive hjemme og at man kan træne sit nye adfærd og liv som stoffri i vante omgivelser. For andre vil en døgnbehandling være det rigtige valg og det vil typisk være personer som har behov større støtte og lidt med beskyttede omgivelser for at komme ud af deres misbrug. Det vigtigste er at kigge ærligt på en selv og det misbrug der er, og få den nødvendige hjælp.