Hvad er et lystfisketegn? Alt du skal vide om lystfisketegn

Når det kommer til lystfiskeri, så er Danmark et helt igennem liberalt land. Det er nemlig tilladt at fiske langs samtlige danske kyststrækninger, så længe man er fyldt 18 år og har et gyldigt fisketegn. Og selv disse regler har deres undtagelse. For hvis du enten er folkepensionist eller under de påkrævede 18 år, så har du faktisk lov til at fiske uden fisketegn – og helt gratis. Hvis du til gengæld falder ind under gruppen, hvor kravet om fisketegnet gælder, så er det bestemt en god idé at få købt et af de tre lystfisketegn inden din næste fisketur. Ellers vil du nemlig risikere en bøde på 750 kroner.

1. Hvad er formålet med fisketegnet?

Selvom at betale for et fisketegn for nogle måske kan virke en smule fjollet, så vil dine penge dog ikke bare blive brugt til det rene ingenting. Alle indtægterne fra fisketegn vil nemlig blive anvendt til at sætte nye fisk ud i de danske vande, samt ikke mindst forbedre miljøet i de danske vandløb og søer. Et fisketegn er altså en dobbelt bonus for både natur og så selvfølgelig os lystfiskere.

2. De to typer fisketegn

Som udgangspunkt findes der to typer fisketegn i Danmark , hvoraf det ene henvender sig til fritidsfiskere og det andet til lystfiskere:

  • Fritidsfisketegnet: der er her tale om et fisketegn, der hovedsageligt henvender sig til der fisker med f.eks. garn eller ruser.
  • Lystfisketegnet: dette fisketegn henvender sig til gengæld til folk, der blot ønsker at fiske med fiskestang ved kyststrækningerne eller i en af landets mange søer eller åer.

Du kan desuden læse meget mere om de forskellige fisketegn på borger.dk, samt få svar på alle de mest almindelige spørgsmål.

3. Hvad koster lystfisketegnet så?

Priserne på et lystfisketegn er faktisk ganske overkommelige, og har utroligt nok ligget på det samme prisniveau i de sidste 10 år. Priserne er i skriveende stund således:

  • Dagskortet: for sølle 40 kroner har du nu lovligt ret til at fiske i de danske farvande i 24 timer. Helt perfekt for nybegyndere eller endagsudflugter.
  • Ugekortet: hvis du f.eks. skal på sommerferie og ønsker at tilbringe en uges tid på at fiske, så anbefaler vi klart at du investerer de 130 kroner, som ugekortet koster.
  • Årskortet: hvis du til gengæld er seriøs lystfisker, så er der absolut ingen grund til at spilde tid på hverken dags- eller ugekortet. For her vil årskortet til 185 kroner absolut være en langt bedre – og ikke mindst økonomisk løsning.

Du kan desuden vælge at opgradere det sædvanlig papir lystfisketegn til et grønt plastikkort i stil ed dit sygesikringsbevis. Dog skal du være opmærksom på, at der her vil blive pålagt et ekstragebyr på 15 kroner.

4. Hvor kan jeg så købe mit lystfisketegn?

At købe lystfisketegn kunne faktisk ikke være nemmere, og kan gøres flere steder. Køb f.eks. lystfisketegn på posthuset, de fleste fiskegrejs forretninger og så selvfølgelig på internettet via fisketegn.dk – hvor du direkte fra sofaen løbende (og lynhurtigt) kan forny dit fisketegn.