Planlæg din vandretur i god tid

Selvom det godt kan tænkes som en lille weekendtur, så er vandreture altid lidt mere komplicerede end som så. Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste aspekter af turen du skal have styr på.

Overnatning

Uanset hvor lang din tur er, så er overnatning altid førsteprioritet hvis du tager på en tur over weekenden eller flere dage. Hvis du allerede har planlagt ruten, så kan det være en god idé at undersøge overnatningsmuligheder. Har du selv telt med, er det let at finde campingpladser eller teltområder på vejen. Vælger du i stedet overnatninger på vandrehjem, hotel eller lignende, så skal ruten planlægges efter at du let kan finde transport ind til dit overnatningssted.

Mad

Vandreture kan fylde dig med oplevelser, indtryk og en håndfuld nye naturområder at opdage. Men vandreturen er også god motion, og det kræver brændsel og energi til kroppen. Her er det vigtigt at beslutte om du er på Team Trangia eller med i Café klubben. Hvis din vandretur foregår langt ude på landet, eller langs kysten, kan det være svært at finde caféer og andre madsteder hvor du kan få en pause fra turen. Til gengæld betyder det også at du kan pakke lettere, siden du ikke har brug for at bære på Trangia, mad og andre redskaber. Derfor har du måske også mulighed for at tage sideveje mod steder med mad, uden at det tager alt for hårdt på kroppen.

Gear

Er du en erfaren vandrer, så har du tasker, sko, termokop, jakker og meget andet klar og parat til næste tur. Men er du ny, så kan det være svært at se hvad for noget gear der er absolut nødvendigt. Generelt er en vandretaske en god start, siden alt andet gear ender nede i den i sidste ende. En almindelig rygsæk kan godt gå, men over lange distancer, og i svære terræn, kan en overfyldt rygsæk føre til problemer i lænd og ryg. De fleste vandretasker har et bærestativ inkorporeret i ryggen af tasken, så der kommer distance mellem ryg og taske. Derudover giver det også support til tasken, der, i samarbejde med hoftebæltet, giver dig god komfort på de lange ture.

Efter tasken giver det mening at fokusere på ordentligt fodtøj til de lange ture. Uanset hvad vil du komme ud for at få vabler og andre skader på fødderne, da du udsætter fødderne for meget pres under de lange ture. En god førstehjælpspakke er altid en høj prioritet i tasken, så du ikke tvinger din krop og fødder ud i alternative bevægelser for at undgå smerter på hæl eller i knæ.

Har du svært ved at finde plads i budgettet til gear, overnatning eller noget andet, så kan et kviklån eller minilån give dig de ekstra midler du har brug for. Så kan du komme på drømmeturen, helt uden at skulle bekymre dig om prisen. På den måde kan du spise og opleve som du vil, uden hæmninger.

Gør ruten personlig

Selvom der er lavet stier i mange skove rundt omkring i Danmark, så kan det være at skoven ikke lige er dig. Er du interesseret i havet, kysten og den slags naturområder, så kan du finde mange ruter der går i nærheden af kyst hele vejen. Bornholm eller Langeland giver dig rig mulighed for at udforske destinationerne, mens du nyder kysten hele vejen rundt.
Tager du afsted har du rig mulighed for at lave en rute der passer perfekt til dig. Både i sværhedsgrad, destinationer og overnatningsstil.