Tag med på whiskysmagning og vinsmagning rundt i det danske land

Sætter du pris på et godt glas vin eller at sippe til en whiskey? Eller elsker du blot oplevelser i form af whiskysmagning og vinsmagning? Så er du kommet til det rette sted. Vi har her samlet et par gode bud til dig, som måske gerne vil afsted til en velsmagende og interessant whiskysmagning eller vinsmagning.

 

Whiskysmagning i alle afkroge i det danske land

Om end du er bosat i den ene eller den anden ende af landet, er der rig mulighed for en whiskysmagning i særklasse. Whiskysmagninger, som ikke bare byder på testsmagninger af diverse og eksklusive whiskyer, men som også byder på lærerige og spændende rundvisninger på de forskellige whiskydestillerier.

 

Er du bosat i Jylland eller ikke har noget imod at tage bilen fra Fyn til Jylland, så kan du komme på flere interessante smagninger. For i den sydjyske del af Jylland kan du svinge bilen forbi Fary Lochan eller Trolden Destilleri. To steder, som både byder på whiskysmagning og rundvisning, som lægger op til en spændende og interessant læring om produktionen af whiskyer og brugen af naturens smage og dufte.

 

Bor du i Midtjylland kan du køre ind forbi SmagFørst eller Stauning Whisky eller tage forbi Thy Whisky i Nordjylland, hvor du ligeledes får en fantastisk oplevelse med whiskysmagning, fortællinger, indsigt i produktionen og få et godt grin.

 

Tag med på inspirerende vinsmagning rundt i det danske land

Foruden en masse anbefalingsværdige whiskysmagninger og destillerier, så består Danmark også af få vingårde, som åbner dørene for velsmagende vinsmagninger og interessante rundvisninger. Det er selvfølgelig også muligt at finde flere steder rundt om i Danmark, som ene og alene byder på delikate vinsmagninger.

 

Vil du ikke kun nøjes med en vinsmagning, men også gerne have rundvisning på en af de spændende vingårde, vi har i Danmark, så kan du tage med til Nyborg, Kalundborg eller Aalborg. Her ligger henholdsvis Stokkebye vingård, Dyrehøj vingård og Guldbæk vingård, som alle tre har åbnet dørene for vinsmagninger og rundvisninger i særklasse. Tag med ud på vinmarkerne og se de mange vinstokke kombineret med, at du vil opleve moderne vinerier og lærer om produktion af vin. Vil du opleve Danmarks største vingård og vinmarker, så bør turen gå til Dyrehøj vingård i Kalundborg.

 

Ønsker du blot at invitere et par venner, en kæreste eller familien med ud på en smagfuld og inspirerende vinsmagning, så er der rig mulighed for at gøre det flere steder i landet. I Odense finder du S’vineriet, hvor I får rig mulighed for at smage jer igennem forskellige vine fra hele verden. Eller tag ind forbi Chas. E. Vinhandel i Aarhus og træd ind i et sydafrikansk vinunivers og smag på nogle af Sydafrikas vellavede vine og herligheder. Er du bosat på det sjællandske kan turen gå forbi Kjær Sommerfeldt i Hovedstaden, som inviterer indenfor til en velsmagende vinsmagning og en introduktionen til, hvordan du dufter og vurderer vine.