Camping i Danmark: Alt du skal vide (pladser, tips, udstyr m.m.)

Alting har ændret sig med coronavirussen, og dette gælder selvfølgelig også for den måde vi holder ferie på. Netop fordi rejsemulighederne i 2020 er særdeles begrænsede, så vælger rigtig danskere naturligt nok at vende blikket indad mod de hjemlige himmelstrøg. Og hvad vil i denne forbindelse være mere oplagt end at spendere sommeren og sensommeren på en campingferie på en af landets campingpladser? Netop af denne grund er interessen for camping i Danmark eksploderet i år. Men hvad nu hvis du ikke har den helt store erfaring med at campere? Intet problem. Du skal blot læse denne artikel, hvor du nu vil få meget mere at vide om hvad du skal gøre inden din næste campingferie i Danmark.

1. Få styr på det grundlæggende

I forhold til de fleste andre ferieformer, så kræver camping i Danmark betydeligt mere planlægning i forvejen. Det handler jo netop ikke bare om at hoppe på en flyvemaskine, og herefter slappe af i et hotel hvor der er sørget for det hele. En campingferie betyder jo netop at du selv står for både overnatning og forplejning, idet din campingvogn jo teknisk set er dit nye rullende hjem. Det er derfor vigtigt, at du har fuldstændigt tjek på alt det grundlæggende inden i overhovedet tager afsted. Du skal derfor sørge for at lave en god tjekliste, så du hverken glemmer dine kreditkort, kørekort eller rejseforsikringer. Gør desuden også plads til både tøj, mad og så selvfølgelig ansigtsmasker og håndsprit på din tjekliste. Prøv f.eks. at se denne tjekliste med ting du skal huske før afgang.

2. Hvordan ønsker i at overnatte?

Når dette så er sagt, så er det naturligvis ikke alle der vælger at campere med en campingvogn, hvilket der selvfølgelig kan være flere årsager til. Det er jo nemlig ikke alle der har en campingvogn stående derhjemme i garagen. Heldigvis kan man jo nemlig også campere på andre måder, såsom i et telt, autocamper eller endda ved at leje sig en hytte på de forskellige campingpladser. Teltet er selvfølgelig helt perfekt til især yngre mennesker eller folk på et strammere budget, hvorimod f.eks. en autocamper vil være langt bedre til børnefamilier – der måske planlægger at besøge adskillige campingpladser i løbet af ferien.

3. Hvor skal i spise undervejs?

En af de helt store fordele ved at have en campingvogn eller autocamper er, at man kan spare på udgifterne ved at lave ens måltider selv. At lave ens egen morgenmad, frokost og aftensmad giver desuden også en langt større fleksibilitet, idet man jo frit kan vælge lige præcis det man ønsker at spise såvel som hvornår. Og netop fordi coronavirussen bestemt ikke er blæst over endnu, så vil rigtigt mange campister desuden føle sig langt mere sikre ved at springe restauranten på campingpladsen over, og i stedet springe potentielle smittefarer over ved selv at tilberede deres egne måltider. Når dette så er sagt, så findes der dog stadig glimrende muligheder for at tilberede et måltid på landets campingpladser, hvis man nu skulle planlægge en teltferie i stedet. Langt de fleste campingpladser i Danmark har nemlig gode fælles køkkenfaciliteter, der jo netop er perfekt til folk som overnatter i telt. Men hvad nu hvis man ikke skulle have lyst til at lave mad en aften? Intet problem. Man har jo heldigvis stadig mulighed for at droppe madlavningen, og i stedet vælge at besøge et af de lokale spisesteder. Man er jo trods alt på ferie, så hvorfor ikke forkæle sig selv en smule en gang imellem?

4. Hvilke campingpladser bør jeg prioritere?

Bare fordi ferien i år bliver indenfor landets grænser, så betyder dette selvfølgelig ikke at camping i Danmark ikke kan måle sig med camping i udlandet. Danmark er nemlig velsignet med en lang række gode campingpladser i alle prisklasser, der hver især har noget helt unikt at byde deres besøgende. Hvilken campingplads der er bedst, afhænger i høj grad af hvilke behov du og din familie har. Måske er i på udkig efter en hyggelig campingplads i nærheden af både skov og sø; eller måske er det mere vigtigt for jer at campingpladsen blot fungerer som overnatningssted, når i kommer udmattet hjem fra f.eks. en shoppetur på Strøget i København. Uanset hvad, så kan i helt sikkert finde en campingplads, der passer til jeres specifikke formål.  Find campingplads i Danmark, så i allerede nu kan lave en liste over de mulige kandidater.

5. Er en camping i Danmark dyrt?

Det ligger nærmest i sagens natur, at en campingferie er en betydeligt billigere løsning end f.eks. en hotelferie. Med en campingvogn, autocamper eller telt, så slipper du jo nemlig helt for at skulle betale skyhøje priser for hotelovernatning midt i højsæsonen. I stedet får i nu frigjort lidt flere feriepenge, som i nu kan bruge på en masse sjove ferieoplevelser sammen. Overnatningen på en typisk campingferie vil jo nemlig kun koste et sted mellem 2500 – 3000 kroner for en hel familie, hvilket i bestemt ikke kommer til at slippe for på en hotelferie – hverken herhjemme eller i udlandet.

6. Behøver jeg købe ny campingvogn?

Hvis man er førstegangs campist, så vil det naturligvis give rigtigt mange mennesker grå hår i hovedet ved tanken om at skulle investere en formue i en ny campingvogn. Heldigvis behøver dette slet ikke blive relevant. Det er nemlig også muligt at leje en campingvogn i dag, og dette kan faktisk være en glimrende løsning for mange helt grønne campister. Det er jo nemlig aldrig garanteret at man i det hele taget vil komme til at holde af at campere, og så er der jo ikke den helt store grund til at købe hvis man i stedet kan leje.

7. Hvad med mit udstyr?

Sidst men ikke mindst, så skal du selvfølgelig også have det rigtige udstyr til din camping i Danmark. At have noget godt outdoor udstyr, såsom f.eks. en bærbar kaffemaskine, et varmeapparat, det nødvendige værktøj eller måske blot en bærbar oplader til dine elektroniske enheder er nemlig altafgørende for at i kan få en så behagelig campingferie som overhovedet muligt.

God ferie!