Camping-tjekliste: 5 ting du skal have styr på, før du tager på campingferie

Før du og din familie i det hele taget tager afsted på årets campingferie, så bør ferien faktisk allerede begynde inden familiebilen og campingvognen langt om længe triller ud ad indkørslen. Camping kræver nemlig ordentlig planlægning, forberedelse og ikke mindst det rette udstyr. For at give jer så god en campingoplevelse, så får du her en lille camping tjekliste med 5 ting som du absolut skal have styr på inden i tager afsted.

1. Begynd med campingpasset

Hvis du planlægger en ferie med familiens campingvogn, så bør det allerførste punkt på din camping tjekliste være at sørge for at have dit campingpas i orden. Langt de fleste campingpladser i Danmark og resten af Skandinavien forlanger nemlig et gyldigt campingpas for at få lov til at campere.  Dit campingpas er jo nemlig et identifikationskort, så de forskellige campingpladser har 100% styre på både sikkerheden såvel som antallet af besøgende.

2. Brug ekstra tid på ruteplanlægningen

Selvom det selvfølgelig er rart hvis ferien rummer et vist antal spontane elementer, så vil det dog som grundregel altid være en god idé at planlægge de forskellige campingpladser i ønsker at besøge undervejs. Den helt klare fordel ved denne fremgangsmåde er jo nemlig, at i sammen kan sætte jer lidt bedre ind i hvad både de forskellige campingpladser og lokalområder har at byde på for turister.

3. Undersøg de forskellige landes campingregler

Selvom coronavirussen naturligvis har lagt en væsentlig dæmper på danskernes udrejselyst, så vælger et fåtal af danskere alligevel at rejse med campingvognen til et af de andre europæiske lande. Hvis du hører til denne gruppe mennesker, så er det derfor rigtigt vigtig at din camping tjekliste indeholder oplysninger om det pågældende lands trafikregler. Visse lande kræver f.eks. nemlig at du udstyrer din campingvogn med enten eller to advarselstrekanter eller at altid du har dine indregistreringspapirer lige ved hånden.

4. Pas på vægten

Din camping tjekliste bør desuden også indeholde forholdsvis nøjagtige oplysninger angående den medbragte vægt i campingvognen. En campingvogn kan nemlig kun håndtere et vist antal kilo, og det vil selvfølgelig være rigtigt skuffende hvis du kommer til at beskadige din campingvogn på grund af for meget vægt. Du skal desuden også sørge for at vægten i din campingvogn er ordentligt afbalanceret med tyngdepunktet i midten af campingvognen. Dette vil nemlig gøre kørslen med den ekstra vægt betydeligt mere sikker, og vil faktisk være afgørende for at undgå ulykker undervejs. Sørg derfor for at din camping tjekliste indeholder en detaljeret pakkeliste. På denne måde vil du nemlig have langt mere styr på hvor meget du realistisk set kan komme i campingvognen.

5. Tjek vejrudsigten inden afgang

Uanset om campingferien finder sted herhjemme eller i udlandet, så er det afslutningsvist vigtigt at du holder nøje øje med vejrudsigten inden oppakningen pakkes. Der er jo ikke det store formål i udelukkende at pakke korte bukser, hvis vejrudsigten kun kan melde tilbage om konstant regnvejr. Så tjek vejret, så i ikke bliver fanget med skægget i skuffen når i først er undervejs.