Gratis fiskeri i Danmark: Hvor, og hvad er reglerne?

Langt de fleste af os har prøvet at fiske på et eller andet tidspunkt i livet. Men hvad nu hvis du ønsker at gøre lidt mere ud af fiskeriet, og gøre det til en reel hobby? Intet problem. Der er nemlig rige muligheder for at komme ud at fiske i Danmark – vi er jo trods alt omringet af vand på stort set alle sider. Men hvordan skal man egentlig forholde sig til at fiske rent lovgivningsmæssigt, og har du i det hele taget lov til at fiske hvor det passer dig? Læs videre her, og få svaret på disse spørgsmål.

Er det nødvendigt med et fisketegn?

Ja, det er det faktisk. Den danske lovgivning kræver nemlig at alle voksne danskere i aldersgruppen 18 – 65 år skal have et gyldigt fisketegn/fiskekort for at få adgang til gratis fiskeri i mange af de offentlige vande. Eneste undtagelse til denne regel er de såkaldte Put & Take anlæg, hvor du for et mindre beløb frit kan få lov til at fiske af al hjertets lyst – fisketegn eller ej. Læs mere om fisketegn på naturstyrelsen.dk.

Hvor kan jeg så få mit nye fisketegn?

Den gode nyhed er, at det er utroligt nemt at få udstedt et nyt fiskekort. Det eneste du skal gøre, er nemlig at tage hen i dit lokale postkontor, turistkontor eller grejbutik, hvor du i løbet af ganske kort tid kan forlade lokalet med et gyldigt fiskekort. Vælg mellem at investere i et fisketegn, der gælder enten 1 dag, 1 uge eller 1 år – alt efter dit behov.

Hvad sker der hvis jeg fisker uden fisketegn?

Det kan for nogen folk være fristende simpelthen at springe fisketegnet over, og i stedet vælge at tage chance og fiske alligevel. Dette kan dog ikke anbefales. For hvis du bliver taget i at fiske uden et gyldigt fisketegn, så risikerer du nemlig at blive opkrævet en bøde på 750 kroner. Og dette er jo rigtigt ærgerlige penge at komme af med – og især set i sammenligning med de 300 kroner, som et fiskekort til et helt års fiskeri koster. Så lad endelig være med at risikere at betale for over to fisketegn, når du blot kan nøjes med at betale for et enkelt.

Hvor kan jeg så fiske?

Udover de førnævnte Put & Take søer, så kan du i Danmark fiske både i søer og langs kystområderne. Og den gode nyhed er selvfølgelig, at der i mange tilfælde vil være tale om gratis fiskeri. Når dette så er sagt, så findes der dog en hel del områder i landet, hvor du ikke har lov til at fiske gratis – altså medmindre du har et gyldigt fisketegn, hvilket selvfølgelig blot er endnu et stærkt argument for altid at have et gyldigt fisketegn ved hånden. Find gratis fiske-sted her, og bliv en del af de mange danskere der elsker at fiske. Hvem ved, måske vil du oven i købet komme rigtigt godt ud af det med en af de andre lystfiskeri på molen.