Hvordan foregår fiskeri i praksis? Sådan fisker du

Fiskeri er en fantastisk fritidsbeskæftigelse. Men hvor skal man som nybegynder begynde? Du vil uden tvivl kunne finde en masse uddybende oplysninger om fiskeri ved at tage et smut hen på dit lokale bibliotek. Når dette så er sagt, så har denne lille artikel til formål kort at give dig en forsmag på fiskeri i praksis i de danske åer, have samt Put & Take søer. Læs derfor videre her, og bliv en lille smule klogere.

1. Bundfiskeri ved de danske kyster

Danmark er som bekendt omgivet af havet, hvilket giver nærmest ubegrænsede muligheder for godt fiskeri året rundt. Det eneste du skal bruge er selvfølgelig en fiskestang, fiskeline og så selvfølgelig et par kroge eller madding. Derudover vil det også altid være at anbefale at anskaffe sig waders, hvis du på et tidspunkt skulle have mod på at forlade molen til fordel for de åbne vande. For at få mest ud af dit kystfiskeri, så anbefaler vi at du følger denne fremgangsmåde:

  • Anvend 1-2 kroge med lod (ca. 10-30 gram).
  • Vælg den rigtige madding: her vil en sandorm eller et lille stykke fisk være fuldstændigt uimodståeligt for selv den mest mistænkelige rødspætte.

2. Fiskeri ved de danske åer og søer

De smukke danske ferskvandssøer og åer har i årevis været et yndet sted for lystfiskere fra ind- og udland – og med god grund. For uanset om du er på udkig efter en lækker laks, ørred, aborre eller måske en benet gedde, så finder de disse fisk (og mange flere) i rigelige mængder i både å og sø. Hvis du ønsker at prøve kræfter med denne type fiskeri, så anbefaler vi :

  • Propfiskeri: prøv blot at kaste din line med prop i vandet med en friskopgravet orm på krogen. Du vil blive overrasket over hvor hurtigt fiskene rent faktisk vil bide på krogen. Propfiskeri er desuden også perfekt, hvis du ønsker at lære dit barn at fiske. Denne type fiskeri er nemlig ganske enkelt at gå i gang med, og kræver såmænd ikke den helt store ekspertise.

3. Put & take fiskeri

Denne type fiskeri bliver af visse fiskere ikke betragtet som ”rigtigt” fiskeri. Dette skyldes først og fremmest, at man måske har en lidt uretfærdig fordel i forhold til de mange fisk i Put & Take søen. Når dette så er sagt, så vil Put & Take fiskeri være et fantastisk sted man som nybegynder kan få lidt hårdt tiltrængt erfaring. Men Put & Take er dog ikke blot for nybegyndere, men er såmænd også glimrende til mere erfarne fiskere, der måske ikke lige har direkte adgang til hav, sø eller å. Hvis du kunne tænke dig at lege lidt med Put & Take, så vil du typisk have valget mellem:

  • Fiskeri med orm (dog kan du sagtens bruge anden madding, hvis du ikke er vild med den vridende orm på krogen)
  • Blink og spinner fiskeri: dette er en betydeligt mere aktiv type fiskeri, hvor line og krog gentagne gange kastes i vandet i håb om at en nysgerrig fisk vil falde for fristelsen.