Kommet til skade med tænderne i naturen?

Der er en lang række sundhedsfordele ved at være aktiv i naturen. For det første er det ganske enkelt sundt at få sig rørt, men derudover tyder meget også på at frisk luft og smuk natur kan være godt for dit mentale helbred. Der kan dog også være risiko for sundhedsskadelige følger af hyppige udendørs aktiviteter. For eksempel er der unægteligt større risiko for, at du snubler over en trærod og knækker en tand, hvis du faktisk stikker hovedet uden for en dør.

Faren ved tandskader

Det betyder dog på ingen måde, at du bør stoppe med dine udendørs aktiviteter. Det kan dog være en god ide at kende nummeret til den nærmeste akut tandlæge, i tilfælde af at uheldet skulle være ude. Modsat mange andre skader, man kan ende med at pådrage sig i det fri, er der nemlig tæt på ingen chance for, at en tandpine eller en flækket tand bliver bedre af sig selv.

Som oftest bliver smerten kun værre, ligesom skaden bliver større, hvis man venter. Modsat hvad mange tror kan tandskader også sagtens påvirke resten af kroppen. Ikke mindst hvis man venter, kan der for eksempel udvikle sig infektioner og stærke hovedpiner.

Find en god akut tandlæge

Derfor bør du have en professionel til at se på skaden hurtigst muligt, og hvis din egen tandlæge ikke har åbent under din weekend-hike, kan du få brug for den meget passende navngivne akut tandlæge. Dem kan du så ringe til for at få en akut tandlægetid hurtigst muligt. Kun sådan kan du undgå større smerter og eventuelt varige men.

Vær dog gerne opmærksom på, at alle akut tandlæger bestemt ikke er skabt ens. Grundet deres lange åbningstider, tager nogle akut tandlæger nemlig højere priser end andre. Med lidt søgen online, er det heldigvis bestemt muligt at finde den helt rigtige akut tandlæge for dig. Der findes nemlig også massevis af akut tandlæger, der ikke tager weekend gebyr, eller som specialiserer sig i tandlægeskræk eller bestemte skader. Med den rette akut tandlæge blandt dine kontakter, er du allerede langt mere sikker i dine udendørs aktiviteter.

Den bedste måde at undgå farlige tandskader er dog at forebygge tandskader i første omgang. Det gør du ved hyppige tandeftersyn men også ved at passe på, når du færdes ude. Du bør for eksempel altid huske at spise og drikke nok, når du er på vandretur. Er uheldet alligevel ude, er der heldigvis masser af dygtige akut tandlæger.