Lakse fiskeri: 7 tips til dit lakse fiskeri

Stort set alle fritids- og lystfiskere drømmer om at få en stor laks på krogen – og med god grund. Laksen hører nemlig til en af de mest spændende fisk man som fisker kan prøve kræfter med. Når dette så er sagt, så er lakse fiskeri dog ikke ligefrem den nemmeste sag i verden, og er derfor ikke noget de fleste vælger at kaste sig over som helt grøn nybegynder. Men bare rolig, der er bestemt hjælp at hente hvis du ikke kan få laksen til at bide på. for i denne artikel vil vi nemlig give dig 7 stensikre tips til at give dig det bedste lakse fiskeri.

1. Forberedelse giver dig den bedste start

Dette første punkt siger måske sig selv, men det er selvfølgelig altafgørende at du forbereder dig grundigt inden du i det hele taget tager afsted på lakse fiskeri. Du skal derfor sørge for at du ikke glemmer noget som helst, såsom f.eks. dit agn, line eller fiskestang.

2. Sørg for at dine kroge er skarpe

Det næste du skal gøre inden afgang er at tjekke om dine kroge nu er tilstrækkeligt skarpe. Laksen har nemlig et usædvanligt stærkt kæbepart, og det kan således være særdeles vanskeligt at hive laksen i land med en sløv krog. Så sørg endelig for ikke at springe dette vigtige trin over.

3. Vælg den rigtige madding

Hvis du ønsker at bruge levende agn, så anbefaler vi helt klart at du vælger rogn som madding – som laksen netop elsker. Dog skal du ikke fortvivle, hvis det ikke er muligt at fremskaffe nogle lækre rogn til laksen. Du kan nemlig også sagtens bruge friske fiskestrimler til at lokke laksen til at bide på krogen. Og hvis levende agn ikke lige er din kop te, så kan du såmænd også sagtens anvende en krog. Du skal blot sørge for, at krogen efterligner en fisks udseende og bevægelser i så stor udstrækning som muligt – såsom f.eks. en god spinner. Tag måske en snak med din lokale grejshop, hvis du skulle være i tvivl om hvilken krog der passer bedst til netop dine behov.

4. Kast en regnbue i vandet

Netop fordi laksen foretrækker lave lysforhold på dybt vand, så anbefaler vi klart at du vælger en krog i kraftige farver der blinker. På denne måde vil du nemlig have langt større chance for at fisken bider på.

5. Brug en rød line.

Ved at vælge en rød line, så har du lige pludselig gjort dit lakse fiskeri langt nemmere. Laksen er nemlig ikke i stand til at se røde farver på dybt vand – og din line vil nu være usynlig for fisken.

6. Fisk i overskyet vejr

Idet laksen netop elsker lave lysforhold, så anbefaler vi  for en sikker fangst desuden at du vælger at fiske i overskyet vejr – der jo netop har langt mindre direkte sollys.

7. Tidligt eller sidst på dagen

Sidst men ikke mindst, så vil det også være en god idé at vælge lakse fiskeri tidligt om morgenen eller sidst på dagen. For jo færre folk der fisker, jo mere rolige forhold – og jo større chance for at laksen bider på.