Outdoor ferie? 5 typer af outdoor ferie

De fleste af os vil nok ikke have noget imod at slippe væk fra byens larm og ballade med en hårdt tiltrængt ferie under en åben himmel med masser af frisk luft. Hvis dette også lyder som paradis for dig, så kunne en outdoor ferie måske være den helt rigtige medicin. Men hvilken slags outdoor ferie skal man så vælge? Der findes jo nemlig adskillige typer outdoor ferier. Der er dog ingen grund til at fortvivle. Vi har i det følgende samlet 5 af vores absolutte favoritter, og mon ikke mindst en af dem vil falde i din smag.

1. Vandreture

Når det kommer til outdoor ferier, så bliver det ganske enkelt ikke mere standard end en god vandreferie. Vandreture er nemlig den helt perfekte måde, at få sig en god dosis frisk luft og motion – og samtidigt få en masse smukke naturoplevelser under bæltet. Og måske det bedste ved vandreture er, at du ikke engang behøver at forlade landet for at nyde denne type outdoor ferie. Danmark bugner nemlig med smuk og varierende natur, der vil skabe de perfekte rammer til en ferie indrammet af naturen.

2. Fluefiskeri

Hvis du bogstaveligt talt kunne tænke dig en ferie med begge ben plantet direkte i naturen, så bør du bestemt overveje en outdoor ferie der står i fluefiskeriets tegn. Og Danmark er med vores mange søer, åer og kyststrækninger et fremragende land til at dyrke denne outdoor hobby. Fluefiskeri er desuden en aktivitet som alle kan tage del i uanset alder, hvilket gør denne ferieform helt perfekt til de mange børnefamilier derude.

3. Rideferie

Ok, denne næste ferieform vil måske ikke være den bedste idé, hvis man aldrig har siddet på en hest før – eller måske blot er hunderæd for heste. Hvis dette dog ikke er tilfældet, så kunne du måske også overveje at invitere familien på en dejlig rideferie i enten Danmark eller udlandet. Når dette så er sagt, så anbefaler vi dog at du måske overvejer at holde din rideferie i et af nabolandene Norge eller Sverige, hvis du er på udkig efter nogle lidt mere rå og dramatiske omgivelser end vi kan byde på herhjemme.

4. Cykelferie

Det flade danske landskab er som bekendt skabt til at cykle i, og med det fantastiske netværk af både naturlige og asfalterede cykelstier, så er der bestemt ikke noget at sige til at mange vælger at tage på cykelferie herhjemme. Men Danmark har dog meget mere at byde på end de rolige og smukke cykelstier. De danske skove er nemlig også perfekte til udfordrende MBK-kørsel – hvis det altså er adrenalinrusen du snarere er på udkig efter på din næste outdoor ferie.

5. Camping

Sidst men ikke mindst, så kunne du naturligvis også overveje at gøre camping til din næste outdoor ferie. Camping er nemlig den perfekte udendørs aktivitet for både nybegyndere og erfarne outdoor campister, og er den perfekte måde at slippe væk fra det daglige liv i byen, og nyde nogle smukke og stille dage i det fri. Og i sidste ende er det jo det, som det hele handler om med en outdoor ferie.