Fiskeri København: Din guide

Streetfishing (fiskeri i byen på jævnt dansk) er de seneste år gået hen og blevet en rigtig trendy affære i landets større byer, og landets hovedstad København er bestemt ingen undtagelse. Folk fisker nemlig som aldrig før i de københavnske vande, hvilket ikke mindst skyldes de langt bedre miljømæssige betingelser – der langt om længe er opnået efter en hårdnakket indsats fra kommunens side. København bugner nemlig i dag med maritimt liv, der bare venter på at blive fisket. Så hvis du også kunne tænke dig at streetfishe, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig en lynhurtig guide til at fiske i København.

1. Fiskeri København – De overordnede regler

Selvom København har relativt liberale regler når det kommer til hvor man må fiske, så bør man dog alligevel bemærke sig et par undtagelser. Det er nemlig ikke tilladt at fiske direkte i havneløbet i den indre del af byen, såvel som fra private bolværk, sejlklubber og andre lignende private anlæg. Når dette så er sagt, så byder hovedstaden dog alligevel på masser af muligheder for godt fiskeri.

2. Fiskeri København – Nordhavnen

Når det kommer til fantastiske fiskesteder i hovedstaden, så findes det ikke bedre end på Oceankaj i Nordhavnen. For på spidsen af denne grusmole fiskes der nemlig direkte ud i Øresund, og man vil ofte kunne vende næsen hjemad med snesevis af friskfangede torsk eller fladfisk. Af denne grund er Oceanskaj også blevet et af de mest populære fiskesteder i byen. Så det anbefales her at du springer køen over ved at tage af sted så tidligt på dagen som overhovedet muligt. Udover ovennævnte torsk og fladfisk, så byder molen på Oceanskaj også på rig mulighed for at fange b.la. knurhaner, makrel og havørreder. Men Nordhavnen er dog langt mere end blot Oceanskaj, hvilket de gode fangster på både Langelinie og Midtermolen er gode beviser på. og hvis dette ikke skulle være nok, så kunne du også slå et smut forbi Refshaleøen og Margretheholm Havn, der vil give dig de absolut bedste betingelser til at fange torsk, fladfisk eller den populære havørred.

3. Fiskeri København – Sydhavnen

Der er desuden også masser af godt fiskeri at finde i københavns Sydhavn, der med de varierede bundforhold vil give dig de perfekte rammer for at fange torsk, hornfisk og fladfisk – og ikke mindst give dig en hyggelig og til tider uforglemmelig fisketur. Prøv f.eks. at smutte forbi Bryggebroen lige ved Fisketorvet, Frederiksholmsløbet eller måske de historiske Sluseboder. Uanset hvilket område du vælger, så er én ting sikkert. Du kan med garanti forvente dig godt fiskeri uanset årstiden i København – også i Sydhavnen.

4. Fiskeri København – Sådan kommer du i gang:

Sidst men ikke mindst, så kræver det naturligvis et gyldigt fisketegn at fiske i de københavnske vande. Dette kan dog købes for relativt få penge på nettet, så dette burde bestemt ikke stoppe dig. Udover fisketegnet, så skal du naturligvis også have det rigtige udstyr (hvis du da ikke allerede ejer det følgende udstyr). Det eneste du skal bruge er nemlig blot en fiskestang, et kvalitetshjul, en kraftig lin og så selvfølgelig lidt levende agn eller et par gode kroge.