Outdoor: Hvad er det egentlig, og hvad dækker det over?

Rigtigt mange danskere snakker i dag om alle deres særlige outdoor aktiviteter. Men har du nogensinde spurgt dig selv om, hvad begrebet egentligt dækker over? Det viser sig nemlig, at det ikke blot drejer sig om en hvilken som helst udendørsaktivitet, såsom f.eks. at grille i parken eller gå tur med hunden. Men hvad dækker begrebet så over, spørger du måske? Læs videre her og få svaret på dette spørgsmål, samt 3 eksempler på klassiske outdoor aktiviteter.

Fysisk aktivitet i tæt selskab med naturen

Selvom enhver aktivitet der finder sted udendørs strengt taget godt kan kaldes for en outdoor aktivitet, så er dette typisk ikke hvad der menes med begrebet. Outdoor referer nemlig typisk til fysiske aktiviteter, hvor mennesket befinder sig i rigtig tæt kontakt med naturen gennem længere tid. For at gøre dette begreb en smule mere tydeligt, så kan du derfor nedenfor du læse om 3 af de bedste eksempler på outdoor aktiviteter.

1. Camping

Klasseeksemplet på en vaskeægte outdoor aktivitet er selvfølgelig camping ude i naturen. Når man vælger at pakke teltet for nogle nætter kun i selskab med sig selv og naturen, så vil man først og fremmest slippe væk fra al storbyens larm. Derudover vil man også kunne nyde en masse frisk luft mens man vandrer ude i naturen under trækronerne. Og sidst men ikke mindst, så vil man også i en vis udstrækning være overladt til ens eget naturlige overlevelsesinstinkt – på god afstand af smartphones og anden moderne teknologi. Denne midlertidige tilbagevenden til en lidt mere naturlig leveform er nemlig en central del af selve outdoor begrebet.

2. Fiskeri

Hvis du nu ikke er så begejstret for at vandre mange kilometer og ikke mindst overnatte ude i naturen, så kunne du f.eks. også prøve kræfter med lystfiskeriet. Lystfiskeri er nemlig en fantastisk outdoor aktivitet, hvor du ikke blot kan koble af i selskab med naturen; du vil oven i købet også deltage i den spændende kamp mellem dig selv og så selvfølgelig fisken. Og intet er mere outdoor end selv at fange sin egen aftensmad. Du skal dog blot huske at få investeret i et fisketegn, så du ikke risikerer at få en bøde.

3. Jagt

Selvom det selvfølgelig er dejligt at fiske, så kunne du f.eks. også overveje at hæve niveauet en smule. Her tænkes der på jagt, der selvfølgelig er nært beslægtet med lystfisker og ikke mindst et glimrende eksempel på en anden form for outdoor aktivitet der er værd at prøve. Og hvorfor ikke? Der findes nemlig ikke meget som kan måle sig med den følelse man får, når man til slut får nedlagt sit bytte efter måske at have sporet rådyret, fasanen eller haren i adskillige timer. Og hvis du har mod på at gøre din jagt endnu mere outdoor, så kunne du naturligvis også overveje at skifte dit jagtgevær ud med bue og pil. Uanset hvad du vælger, så skal du blot huske at få taget dit jagttegn inden du begiver dig ud i naturen på din første jagt.