4 helt unikke fordele ved at tage på jagt

Uanset om du er tilhænger af jagt eller ej, så kommer man ikke udenom det faktum at jagt kan være en vigtig ingrediens til at give vores alle sammens natur en bedre balance. Jagt er nemlig meget mere end blot at tage i skoven, og så skyde på alt der bevæger sig. Jagt kommer nemlig med en hel del fordele, som bestemt fortjener at blive belyst en smule. Her er f.eks. blot 4 af disse.

1. Større balance i naturen

Det vil bestemt overraske mange, når de hører at det kan være særdeles godt for balancen i naturen at gå på jagt. Dette skyldes først og fremmest det faktum, at man som jæger blot er med til at fjerne noget af det helt naturlige overskud af dyreliv i naturen. Jagt er nemlig med til at regulere vildtbestanden i naturen, hvilket i sidste ende vil give den en langt bedre balance – hvor der ikke er overvægt af den ene art på bekostning af en anden.

2. Godt for dyrene

Langt størstedelen af det vildt der nedlægges i Danmark anvendes til menneskeføde. Du kan derfor med stor sikkerhed regne med, at stort set alle ænder, rådyr, fasaner og skovduer vil ende på en tallerken. Og dette er faktisk med til at begrænse mængden af industrielt produceret kød, der jo som regel er karakteriseret af langt mindre dyrevelfærd og ikke mindst en betydeligt ringere kvalitet. For eksempel så vil du ved at spise den fasan du har skudt på jagten nemlig spare en kylling for en tilværelse med temmelig dystre fremtidsudsigter. Ved at spise det man selv skyder, så ved man jo med sikkerhed at dyret har haft et godt liv i frie omgivelser, hvilket man bestemt ikke kan sige om alle de mange dyr der hver eneste dag må lade livet i slagterierne.

3. Godt for naturen

Men jagt er har ikke kun en positiv effekt på dyrenes velfærd. Jagt er nemlig også godt for naturen. Danmark er nemlig et af de mest tæt opdyrkede lande i hele verden. Faktisk kan det være vanskeligt i dag at finde større arealer med fuldstændigt uberørt natur. Udover diverse fredningsinitiativer, så er jagt faktisk også til en af de eneste grunde til at landmændene og godsejerne vælger ikke at opdyrke deres jord. For når man går på jagt, så skal der nemlig betales den såkaldt jagtlejeafgift til landejerne – hvilket mere eller mindre vil svare til 1000 kr. om året for hver eneste hektar, der benyttes til jagt. Der kan derfor være visse økonomiske fordele for ejeren af et stykke land, hvis han vælger ikke at opdyrke jorden og i stedet udleje den til jagtformål. Dette betyder naturligvis mindre opdyrket land, og i sidste ende mere natur – alt sammen på grund af jagten.

4. Oprydning og vedligeholdelse af naturen

Sidst men ikke mindst, så vil man som jæger helt automatisk være med til at få ryddet op i naturen. Langt de fleste jægere vil nemlig melde sig frivilligt for at give et nap med, når det kommer til at fjerne affald fra naturen, rydde op i landets søer, opsættes levende hegn samt vedligeholde enge og græsarealer. At rydde op efter sig selv er nemlig en uadskillelig del af at være jæger i dag.