Står der camping og outdoor tur på menuen i den nærmeste fremtid. Hvis dette er tilfældet, så er det rigtigt vigtigt at du i forvejen planlægger den type mad du planlægger at medbringe på turen. Der skal nemlig langt mere til end blot et par flasker koldt vand til, når det kommer til længere tids ophold udenfor hjemmet. Og netop af denne grund får du her 3 tips til outdoor og camping mad, der vil hjælpe med at gøre din outdoor eller camping til en stensikker succes.
1. Begynd med en plan
Det allerførste du skal gøre allerede før afgang er naturligvis at lægge en god ernæringsplan. Og her vil et godt tip være, at basere din camping og outdoor mad på de typer aktiviteter du har planer om at udføre – og ikke mindst den kommende vejrudsigt. Her er blot et par af de punkter, som din madliste bestemt bør tage op til nærmere overvejelse:
- Hvor mange dage varer turen? Selve turens længde bør naturligvis spille en afgørende rolle, når der skal planlægges camping og outdoor mad.
- Skal fødevarerne opbevares eller medbringes undervejs? Det spiller naturligvis også en væsentlig rolle om maden skal opbevares i campingvognen eller telter, eller om den skal med i rygsækken på vandreturen.
- Medbringer du en køletaske? En kompakt køletaske eller køleboks er altid en god idé, at have med på enhver tur. På denne måde vil du altid have mulighed for at holde din mad og drikke frisk og afkølet undervejs.
- Hvilke køkkenredskaber har du 100% brug for? Den medbragte mad skal jo også tilberedes, men køkkenredskaber optager desværre en hel del plads – og kan desuden tilføje en hel del kilo til din oppakning. Så her vil vi klart anbefale, at du kun pakker de allermest nødvendige køkkenredskaber til din camping og outdoor mad.
2. Prioriter ikke fordærvelige madvarer højere
Som tommelfingerregel bør din camping og outdoor mad ikke overvejende være sammensat af let fordævelige madvarer, men i stedet have en overvægt af knap så let fordærvelige madvarer. Et par gode eksempler på dette kunne f.eks. være:
- Masser af nødder og frø.
- Æbler, appelsiner bananer og pærer, der jo ikke fordærves nær så hurtigt som andre typer frugt.
- Musli eller muslibarer.
- Konservesdåser med tunfisk.
- Fuldkorns rugbrød.
3. Håndter madvarerne korrekt
Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis altid sørge for at behandle din camping og outdoor mad på en forsvarlig maner – og især hvis det drejer sig om de markant varmere sommermåneder. Vi anbefaler derfor at du overholder de følgende forholdsregler, når det kommer til at håndtere dine mad undervejs:
- Hold altid dine ferske og færdigt tilberedte madvarer adskilte, så dine madvarer altid medbringes på en hygiejnisk og forsvarlig maner.
- Medbring et madtermometer, så du altid er sikker på at maden er blevet tilberedt med den tilstrækkelige temperatur.
- Afkøl dine madvarer i køleskab eller køleboks, så du altid er sikker på at dine medbragte madvarer rent faktisk vil kunne holde turen ud.
God tur og velbekomme!