Outdoor tur 2021: Her er 4 steder, du kan rejse hen

Outdoor begrebet har de seneste år virkelig fået fodfæste herhjemme, såvel som i resten af verden. Dette har naturligt nok resulteret i en langt større interesse for at kombinere ens årlige ferie med en lang række spændende udendørs aktiviteter. Så hvis du lige nu drømmer om din næste Outdoor tur, men ikke ved hvor turen skal gå hen, så er du heldigvis landet det helt rigtige sted. For her får du nemlig 4 steder i den store verden, der giver dig de helt perfekte rammer for en uforglemmelig Outdoor tur.

1. Peru

Når det kommer til perfekte Outdoor steder, så er andeslandet Peru en klokkeklar vinder. Peru er nemlig synonymt med Outdoor aktiviteter, hvilket ikke mindst skyldes landets enestående natur – og herunder de smukke Andesbjerge – men selvfølgelig også landets mange historiske inkaruiner, der tæller det ikoniske Machu Picchu sommerpalads. Så uanset om du elsker camping, vandreture, mountainbike tur eller paragliding i smukke og unikke naturlige omgivelser, så går du bestemt ikke galt i byen ved at vælge Peru som destination til din Outdoor tur. Vælg f.eks. den berømte og udfordrende ”Inka Trail” gennem den hellige dal, og giv dig selv en uforglemmelig oplevelse, hvor du følger i de gamle inkaers fodspor. Og hvis vandreture nu ikke lige just er din kop te, så kan Peru såmænd også tilbyde dig et væld af andre Outdoor oplevelser. Peru er nemlig hjemsted for Amazonas, der rummer masser af eksotisk plante- og dyreliv der ganske enkelt ikke kan findes andre steder i verden. Hvad med at se hele det smukke scenarie direkte fra en kano eller kajak?

2. Australien

Australien er et andet glimrende bud på en perfekt Outdoor tur. Australien kan nemlig prale af noget af den mest biodiverse og unikke natur i hele verden – hvilket da heller ikke er gået flertallet af Outdoor fanatikere næsen forbi. Så uanset om du ønsker at prøve kræfter med den barske australske Outback i firhjulstrækker eller til fods, eller måske ønsker at udforske det unikke Great Barrier Reef i dykkerdragt, så er Australien et helt oplagt bud til enhver Outdoor tur.

3. Chile

Som naboland til Peru, så deler Chile på mange måder en hel del geografiske karaktertræk med Inkalandet. Når dette så er sagt, så strækker Chile sig dog langt mere sydpå end Peru, og kan derfor være stolte af et faktisk endnu mere varierende terræn – der gør landet helt perfekt som destination til Outdoor ture. Chile er nemlig lig med b.la. gletchere, vulkaner, søer, floder, skove, bjerge, sletter, ørkener (især Atacama ørkenen) og ikke mindst smukke kyststrækninger ved Stillehavet. Så uanset om du er til skiløb, vandreture, sandboarding, kajaksejlads eller bjergbestigning, så bør du bestemt føje Chile til din ønskeliste.

4. Island

Sidst men ikke mindst, så bør enhver Outdoor tur liste bestemt også inkludere Island. Island har nemlig som bekendt en helt unik og barsk geografi med aktive vulkaner, gletchere og vandfald der gør vikingeøen til en helt perfekt destination for enhver Outdoor turist med mod på smukke og udfordrende vandreture i selskab med det smukke nordlys. Sørg endelig for at afsætte tid til at aflægge Skaftafell Nationalpark, vandfaldet ved Dettifoss, Thingvellir Nationalpark og så selvfølgelig lava-området Dimmuborgir et uforglemmeligt besøg.