Fiskeri typer: En introduktion til de forskellige typer

Hvis man tager et hurtigt kig på vores lille klode, så vil man lynhurtigt kunne konstatere at der bestemt findes langt mere vand end land. Og i disse vande svømmer der tusindvis af forskellige typer fisk, der alle har deres helt egne unikke karaktertræk. Og dette er rigtigt gode nyheder for alle de mange lystfiskere derude. Vores have giver os nemlig rig mulighed for at prøve kræfter med en lang række forskellige modstandere. Når dette så er sagt, så kræver de fleste typer fisk deres egen specifikke type fiskeri for i det hele taget at kunne få en fangst. Så uanset om du er nybegynder eller erfaren fisker, så bør du bestemt læse videre her. For her får du nemlig en introduktion til de 5 mest almindelige fiskeri typer.

1. Fiskeri med stang og agn

Den første type fiskeri er såmænd også den mest almindelige. Her tænkes der naturligvis på fiskeri med fiskestang og levende agn – eller måske blot et eller andet lokkemiddel på krogen, hvis levende agn måske virker en smule frastødende. Der er med andre ord tale om en forholdsvis nem måde for nybegyndere at komme i gang med at fiske på, og kan i det store og hele anvendes til at fange en lang række forskellige fisk i de danske søer, åer og have.

2. Fluefiskeri

Fluefiskeri er en anden og utrolig populær type fiskeri, der især dyrkes af de lidt mere øvede lystfiskere i landets søer og åer. Fluefiskeri fungerer ved at man påsætter en krog med lokkende materialer på krogen, der i det store hele simulerer fiskens yndlingsret – nemlig insekter eller små fisk. Fluefiskeri fungerer ved at man kaste linen i vandet gentagne gange, hvilket forhåbentligt vil lokke fisken til at bide på – i troen om at der her er tale om et insekt, der lander på vandoverfladen.

3. Fiskeri med net

Netfiskeri er en type fiskeri der adskiller sig fra de to første på denne liste på to områder. For det første vil man hovedsageligt kun fiske med net til havs, og for det andet vil man typisk kun fikse efter småfisk til madding. Netfiskeri finder derfor typisk sted fra en båd, hvor der kastes et stort net ud for derved at få så mange småfisk ind som overhovedet muligt.

4. Trolling fiskeri

Trolling er en andet type fiskeri, der ligeledes skal udføres fra en båd på det åbne hav – hvor der nu langsomt trækkes et agn efter båden. Trolling er en ganske effektiv måde at fange b.la. laks, torsk, makrel, havørred eller hornfisk på. Det der virkelig gør trolling fiskeri attraktivt for mange, er at man vil være i stand til at fiske på langt dybere vand eller vanskeligt tilgængelige områder end med andre typer fiskeri.

5. Spydfiskeri

Denne sidste type fiskeri er nok mest relevant, hvis du planlægger en fisketur i varmere vande, såsom f.eks. Hawaii eller måske Great Barrier Reef. Som navnet antyder, så  fiskes der her med spyd og spydpistol, hvilket gør spydfiskeri helt perfekt til dykkere med enten snorkel eller ilttank.