Vandretur i skoven – Få det rette udstyr

Hvis du er ligesom mig og du også får ro i sindet når du begiver dig ud i naturens mange smukke omgivelser, så vil jeg anbefale dig at læse med her, så du kan forbedre dine vandreture.

 

Hvad betyder vandre?

Vandreture er noget af det mest simple man kan foretage sig som menneske. Fremgangsmåden er meget ligetil: Sæt en fod foran den anden. Sæt nu den anden fod foran den første. Gentag!

I forhold til udendørs aktiviteter er dette den allermest simple, men ikke desto mindre også den allermest afslappende.

 

Der er mange gode grunde til at begive sig ud på en vandretur, også selvom det bare er hjemme i Danmark ude i skovene. Men i forhold til hvor lidt man skal give af sig selv, får man mange gange tilbage igen. Du får både motion, ro i sindet, frisk luft, d-vitaminer, en sund forbindelse til naturen og meget meget mere.

 

Hvad skal man have med på vandretur?

Til at starte med er det en rigtig god ide at have styr på sin påklædning, når man skal ud og vandre. Når du er ude og vandre i skovens vilde terræn, skal der nemlig ikke meget til før man får beskidte negle – og sko – og tøj. Og alt andet. Ja, du skal som udgangspunkt regne med at blive beskidt. Så behold endelig alle smykker, designer tasker og andet dyrebart tøj hjemme i garderobeskabet.

 

Jeg anbefaler til gengæld, at du går ud og køber dig selv et par rigtig solide, behagelige og tætte vandresko. Du skulle gerne forblive venner med dine fødder, som du ellers har slæbt med ud på vandretur. Ellers bliver de sure.

Derudover kan en vandrepind eller vandrestav også anbefales til skovturene. De er især rigtig dejlige at have med når man skal op af nogle stejle bakker.

 

Nyd at vandre i naturen

Når du er ude og vandre i naturen, er der utallige smukke ting at opleve. Det handler bare om, hvor dit fokus ligger. Man kan let gå glip af alle de flotte naturlige seværdigheder, hvis man glemmer at holde øje med dem. Så husk at fokusere på, hvorfor man i første omgang er taget ud på vandretur – for at slappe af i sindet.

 

Noget der virkelig hjælper mig med at glemme dagligdags problemerne er en vandretur i skoven med musik i ørene. Når du først har prøvet at vandre i skoven med et par gode høretelefoner, vandrer du sjældent uden igen.

De kan desuden fungere rigtig godt som kommunikationsredskab, hvis man er flere ude at vandre og går lidt langt fra hinanden. Så er det godt at have en ‘hands free’ mulighed for at kommunikere med hinanden.