4 idéer til motion i naturen

Motion er som bekendt blevet en central del af rigtigt mange danskeres liv og hverdag, og i skrivende stund bugner de danske fitnesscentre med en stadig strøm af nye medlemmer. Når dette så er sagt, så er fitnesscentre dog ikke altid alles kop te. Det hele kan nemlig hurtigt komme til at virke en lille smule umenneskeligt og unaturligt i et fitnesscenter. Man er jo netop ikke i kontakt med naturen i et fitnesscenter, hvilket rigtigt mange mennesker bestemt ærgrer sig over. Så hvad gør man så, hvis man både ønsker sig motion og ikke mindst masser af frisk luft i naturlige omgivelser? Svaret på dette spørgsmål er indlysende. Du skal nemlig selvfølgelig blot dyrke din motion udenfor i naturen. For at hjælpe dig i gang med dette får du her 4 idéer til at dyrke motion i naturen.

1. Løb i naturen

Den danske natur er det helt oplagte sted at løbe i, så det kommer nok ikke som den helt store overraskelse, at løb er endt allerøverst på denne liste. Danmark er jo nemlig fyldt med smukke og naturlige skove og naturområder med særligt indrettede naturstier, der gør det nemt bare at trække i løbetøjet for at dyrke lidt motion i naturen. Du kunne eventuelt også vælge at løbe på en af landets mange sundhedsspor, der udover motionen også giver dig en nem måde at afprøve din nuværende form. De danske sundhedsspor indeholder nemlig en række tavler fordelt ved enden af alle ruterne, der på handy vis viser dig dit kondital. Det eneste du skal gøre er at besøge deres hjemmeside på sundhedsspor.dk for at finde en rute i dit lokalområde.

2. Cykling

Danmark hører desuden også til et af de fladeste lande i Europa, hvilket gør landet til perfekt cykelterræn. Så hvorfor ikke hoppe på cyklen for at fylde lungerne med frisk luft, og samtidigt nyde fordelene ved at dyrke motion i naturen? Og hvis du nu ikke lige er til landevejskørsel, så kunne du også overveje at bytte racercyklen ud med en MBK-cykel til lidt off-road kørsel i den nærmeste skov.

3. Kajaksejlads

Det flade danske terræn omgives som bekendt af hav fra stort set alle sider. Så hvorfor ikke gøre brug af danmarks naturlige have til lidt sjov og udfordrende kajaksejlads? Og hvis du bliver nervøs bare ved tanken om dybt vand med stærk strøm, så kunne du f.eks. i stedet prøve kræfter med en af landets mange åer eller søer – der jo netop er velsignet med mere rolige vandforhold.

4. Fitness i naturen

Hvis du til gengæld ønsker dig alle fordelene fra fitnesscenteret – men blot udendørs – så kunne du også prøve kræfter med naturfitness. Naturfitness fungerer nemlig i store træk fuldstændigt på samme måde som et fitnesscenter. Den eneste forskel er bare, at man i stedet for de sædvanlige træningsapparater nu anvender ting i f.eks. skoven til at udføre ens øvelser. En fantastisk måde at dyrke motion i naturen på, der oven i købet vil teste din kreativitet.