Cykelferie: Hvor langt om dagen? 4 tips til din cykelferie

Hvad ville du sige til at tilbringe din næste ferie i sadlen? Hvis svaret er ja, så er der bestemt ikke noget at sige til dette. En cykelferie er nemlig ikke blot en fantastisk måde at få set sig sig om i landskabet på, men er samtidigt også en mulighed for at få en masse frisk luft og få rørt sig en smule. Dog anbefales det ikke at du bare uforberedt hopper op på cyklen og tager afsted. Der er nemlig et par ting der skal overvejes inden afgang. Vi har derfor samlet de følgende 4 overvejelser, som du absolut skal gøre dig for at gøre din cykelferie helt perfekt.

1. Planlæg turens rammer i forvejen

Uanset om der er tale om en længere cykelferie i udlandet eller ”blot” en kortere rundtur i andedammen herhjemme, så vil det som det allerførste være en god idé at planlægge selve turens rammer i forvejen. At definere cykelferiens rammer vil nemlig være en stor hjælp til at give jer den absolut bedste oplevelse undervejs. Du bør derfor stille dig selv de følgende spørgsmål:

  • Hvor skal turen gå hen?
  • Hvor mange kilometer vil du realistisk set kunne håndtere om dagen?
  • Planlægger du at cykle hver eneste dag i ferien?
  • Hvis ikke, hvilken slags overnatning vil så være den bedste (vandrehjem, kroophold, camping, Airbnb, hotel)?

Ved at stille dig selv disse indledende spørgsmål, så vil du allerede nu have taget et vigtigt skridt i den rigtige retning.

2. Test formen

Nu hvor de overordnede rammer er blevet fastlagt, så skal det nu handle om selve cykelturen. Og her kan det absolut anbefales at tage sig mindst en testkørsel med al den planlagte oppakning. Ved at gøre dette, så vil du jo netop kunne få en langt bedre idé om hvad du kan forvente dig af fysiske strabadser på din cykelferie – og ikke mindst for at se, hvor mange kilometer du rent faktisk kan magte.

3. Få tjekket cyklen

Du bør i samme åndedrag desuden også altid få tjekket din cykel efter eventuelle mangler og defekter. Cykeltjekket kan sagtens gøres på egen hånd, hvis du har en smule teknisk snilde. Men hvis du vil være 100% sikker på at alting vil fungere upåklageligt undervejs, så ville det måske ikke være den værste id+e at få en professionel cykelsmed til at tage et kig på cyklen/cyklerne. Det ville jo trods alt være temmelig irriterende, hvis et potentielt sammenbrud undervejs nemt kunne være undgået med et grundigt cykeltjek forinden.

4. Vælg en realistisk afstand

Hvis du på din cykelferie kører med lettere oppakning, så kan du som tommelfingerregel forvente at kunne køre ca. 10 kilometer i timen. Så med denne viden i baghovedet kan du nu planlægge turens forskellige etapelængder langt bedre. Sørg blot for at der er tale om et realistisk dagligt kilometer antal, der også tager højde for alt det uforudsete der kan ske undervejs. Og her på falderebet vil vi typisk anbefale, at du aldrig kører mere end 30-40 kilometer om dagen. Du skulle jo også gerne nyde din cykelferie, ikke?

Og nå ja – husk endelig at medbringe både cykelhjelm, cykelhandsker og så noget behageligt cykeltøj at cykle i.