Cykelferie i Danmark: Derfor er det så populært blandt danskerne

At vi danskere elsker at cykle kommer nok ikke som den helt store overraskelse. Cykler er jo trods alt en allestedsnærværende del af det danske gadebillede, og anvendes til alt fra at komme til og fra arbejde til at få set sig om i verden på en hyggelig cykelferie. Og netop cykelferier er i disse år utroligt populære hos danskerne. Men hvordan kan dette nu være? Få svaret på dette spørgsmål i denne artikel.

1. Danmark er den perfekte cykeldestination

For det første gør Danmarks flade landskab, smukke natur og overkommelige størrelse landet til en ganske unik og eftertragtet cykeldestination for både turister, såvel som for danskerne. Vi er jo nemlig velsignet med nogle utroligt smukke kyststrækninger og naturområder, der stort set alle sammen er belagt med gode cykelstier – der oven i købet ikke plages af al for meget trafik. Når du er på cykelferie i Danmark, så er du derfor i stand til at komme i direkte kontakt med naturen – og samtidigt få set en masse nye og spændende afkroge af kongeriget, som du eller aldrig ville have haft mulighed for at se hvis du f.eks. tog bilen i stedet. Alt dette gør Danmark til den helt perfekte cykeldestination, og er uden tvivl en væsentlig grund til at cykelferier er så populære hos os danskere.

2. En aktiv ferieform

I modsætning til f.eks. charterferien eller bilferien, så vil man med en cykelferie typisk få en langt større mængde frisk luft og motion. En cykelferie er nemlig en aktiv form for ferie, der af netop denne grund tiltaler mange danske byboere – der jo ofte trænger til lidt afveksling fra en stillesiddende hverdag i kontorstolen.

3. At cykle er socialt

Enhver der har cyklet sammen med andre ved udmærket, hvor meget af tiden der rent faktisk bruges på at sludre med hinanden. Der sker nemlig et eller andet i den friske luft på cyklen, der ganske enkelt virker samtaleprovokerende. Dette gør en cykelferie til en social ferie, hvor man har tid og overskud til at fyre en vits af – selv op ad den stejleste bakke.

4. Perfekt til børneferien

En anden mulig grund til at mange vælger at tage på cykelferie, er hvis du har mindre børn. En cykelferie kan nemlig nydes af både de største og de mindste – og selvfølgelig i de mindstes tempoer. Og netop fordi Danmark er fyldt med adskilte cykelstier, så vil en cykelferie med ungerne også være en sikker affære for de uerfarne trafikanter.

5. En billig og miljøvenlig ferieform

Sidst men ikke mindst, så er der naturligvis meget begrænset forurening forbundet med at tage på cykelferie, hvilket naturligvis har positiv genklang hos mange miljøbevidste danskere. Der er jo nemlig intet CO2 udslip med en cykel, hvilket man bestemt ikke kan sige om hverken fly eller biler. Dette gør cykelferien til en særdeles attraktiv ferieform, der oven i købet vil spare dig penge. Der skal jo netop ikke spenderes penge på hverken benzin eller dyre flybilletter. Du skal jo nemlig blot hoppe på cyklen, træde i pedalerne og så nyde livet i fulde drag.