Danske nationalparker: Top 5 listen 2021

Det er en forholdsvis ny ting, at Danmark har nationalparker, men det gør dem ikke mindre interessante. I de danske nationalparker kan du nemlig gå på opdagelse i store områder af unik dansk natur og spotte spændende dyre- og plantearter, imens du nyder den storslåede udsigt. Her får du top 5 over de danske nationalparker.

1. Nationalpark Vadehavet

I Nationalpark Vadehavet kan du opleve en dansk nationalpark, der – som navnet også afslører – byder på det smukke Vadehav i den vestlige del af Danmark. Her kan du for eksempel opleve fænomenet sort sol, hvor kæmpe flokke af stære skaber formationer på himlen. Du kan også samle østers, spotte sæler og holde øje med, hvordan tidevandet forandrer landskabet. Det er altså en dansk nationalpark med masser at byde på.

2. Nationalpark Mols Bjerge

En tur i Nationalpark Mols Bjerge er en tur i en dansk nationalpark, hvor du kan opleve et helt fantastisk istidslandskab, der bakker sig igennem Mols. Det er også en dansk nationalpark, der er god at opleve gennem en lang vandretur, for der findes en 60 km vandrerute gennem nationalparken, der hedder Mols Bjerge-stien. Nationalpark Mols Bjerge byder også på dyr som vilde heste og flagermus, og kigger du rigtig godt efter, kan du være heldig at møde sjove insekter som den lille, fine buksebi.

3. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy var den første nationalpark i Danmark, og det er også Danmarks største vildmark. Det er en dansk nationalpark med masser at byde på, og drømmer du om at se en odder i naturen, så kan du faktisk være heldig at se en her. Derudover kan du i Nationalpark Thy se masser af spændende dyre- og plantearter, og særligt omkring de mange søer i denne nationalpark, kan du finde sjældne plantearter.

4. Nationalpark Skjoldungernes Land

Leder du efter en dansk nationalpark, der også ligger tæt på hovedstaden, så er det Nationalpark Skjoldungernes Land, som du skal tage til. Det er også en dansk nationalpark med masser af oplevelser, der bare ligger og venter på dig, og i nationalparken kan du blandt andet opleve et rigt fugleliv, og du kan gå på opdagelse i de gamle midtsjællandske skove. Derudover byder nationalparken også på Gl. Lejre, hvor du kan møde noget af Danmarkshistorien, for det er her, man mener, at Danmarks første kongeslægt – nemlig Skjoldungeslægten – udøvede sin magt fra.

5. Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland er en dansk nationalpark, hvor du kan opleve Danmarks næststørste nationalpark, Gribskov (som er en af Danmarks største skove) og Danmarks to største søer, nemlig Arresø og Esrum Sø. Der er altså også fantastisk dansk natur i denne nationalpark, og der er også en vandrerute, der kan tage dig igennem landskabet, så du kan opleve både dyre- og planteliv. For eksempel har denne nationalpark både grævling, ræv og i øvrigt også rigtig mange dådyr.

Vil du også på oplevelse i en dansk nationalpark? Så kan du læse meget mere om nationalparkerne på danmarksnationalparker.dk.