Vandreferie i Danmark? 5 tips til din ferie!

Hvis du har dagdrømme om at tage et sted hen, hvor du kan få en masse uforstyrret tid, fred og ro og ikke mindst smukke naturoplevelser, så ville en vandreferie måske ikke være den rigeste idé i verden. For med vandreferier får du nemlig alt dette, og mere til. Så hvis en vandreferie lyder som din kop te, så skal du såmænd bare læse videre her. For her får du nemlig 5 tips til at gøre din vandreferie i Danmark helt uforglemmelig.

1. Hvilken slags vandreferie vil du have?

Dette er det absolut første spørgsmål du skal stille dig selv. En vandreferie kan nemlig være mere end én ting. Det vigtigste første skridt er derfor, at du finder en vandretur der passer til lige præcis dit temperament. Er du typen der elsker hyggelige vandreture gennem små billedskønne landsbyer og gadekær, så bør du naturligvis planlægge din rute i overensstemmelse hermed. Men hvis du til gengæld trænger til at befinde dig midt i elementernes rasen, så kunne en rute langs f.eks. Vesterhavet eller den lange fynske kyststrækning måske snarere være noget for dig. Valget er dit.

2. Hvor mange kilometer kan du klare?

Dette punkt er vigtigt – rigtigt vigtigt. Det kan nemlig ikke anbefales, at gå over gevind med kilometertallet, når det kommer til din vandreferie. Og her anbefales det som tommelfingerregel ikke, at du overskrider 25 kilometer om dagen. Det handler nemlig om at planlægge din rute med et realistisk dagligt kilometertal, hvor du ikke mindst husker at tage højde for det pågældende terræn – f.eks. vil et ujævnt og skiftende terræn på 10 kilometer lynhurtigt ende med at føles som 20 kilometer.

3. Besøg seværdighederne undervejs

Selvom en vandreferie selvfølgelig mest handler om at gå, så kan det dog alligevel anbefales at der planlægges nogle ekstra aktiviteter undervejs – og især hvis der er mindre børn med. Undersøg derfor om der findes nogle interessante seværdigheder på ruten, og tag jer god tid til at se dem. I vil takke jer selv for det.

4. Hav en base

En lidt anden måde at holde vandreferie på, er ved at opsætte en fast base – og så bruge denne som afsæt til en række endagsture i området. Der vil måske med denne løsning muligvis være tale om en lille smule mindre variation end andre vandreferier, men til gengæld vil den være mere fleksibel. For med en fast base kan man jo nemlig frit vælge om man ønsker at slappe af den ene dag, og så vandre den næste. Heller ikke den værste løsning, hvis man har børnene med på vandreferie.

5. Overvej overnatningsmulighederne

Sidst men ikke mindst, så skal der jo også overnattes et eller andet sted på en vandreferie. Og mulighederne er mange herhjemme. Du kan nemlig vælge mellem alt fra hoteller, kroophold, vandrehjem, camping- og teltpladser til ferielejligheder. Den gode nyhed er dog, at du med stor sandsynlighed kender dem du skal vandre med rigtigt god, så sørg blot for at finde den overnatningsmulighed, der passer til netop jeres personligheder.