Få naturen ind i hjemmet: 5 tips

Selvom det er lækkert at være udendørs, så er det de færreste, der bruger al deres tid i naturen. Men naturen har en beroligende effekt og kan gøre underværker for din mentale sundhed, og derfor kan det også være lækkert at få naturen ind i hjemmet. Her får du 5 tips til, hvordan det kan lade sig gøre.

1. Indret med store, grønne planter

Det allernemmeste, du kan gøre for at få naturen ind i hjemmet, er at indrette dit hjem med store, grønne planter. Fordi planter jo normalt vokser udendørs, vil planter i hjemmet få dig til at føle det som om, at du har naturen indenfor. Især store planter, hvor bladene fylder meget, kan give dig en følelse af, at du får det udendørs ind i dit hjem. Det kunne for eksempel være de populære fingerphilodendron, paradisfugl, stuepalme eller kalatea. Der er rigtig mange store, grønne planter, der egner sig til livet indendørs, men hvis du skal lykkes med det, så husk at sætte dig ind i planternes behov.

2. Vælg naturligt træ til indretningen

Et andet god trick, der kan give dig følelsen af natur indendørs, er at bruge træ i indretningen. Det skal selvfølgelig ikke være malet træ eller træ, der har fået olie i en særlig farve. Det skal bare være helt naturligt træ. Du kan selv vælge, hvilken type træ du gerne vil have, og der findes masser af forskellige sorter i forskellige farver, så du kan finde den type, der passer til dig.

3. Find møbler i organiske former

I naturen er der mange runde former, og derfor kan det hurtigt komme til at føles unaturligt, hvis du indretter dig med for mange kasser eller lignende. Organiske former, altså runde former, der ikke nødvendigvis er perfekt runde, kan også give dig følelsen af natur i hjemmet. Søg for eksempel inspiration i den måde svampe, sten eller blade er formet på.

4. Luk lyset ind

Vi ville ikke have noget natur uden naturligt lys fra solen, og derfor er lyset også et godt trick til at få naturen ind i dit hjem. Derfor kan du med fordel lukke lyset ind i dit hjem, og det kan du gøre på flere måder. Vælg for eksempel lyse gardiner, der ikke lægger hele dit hjem mørkt hen, og træk helt fra i løbet af dagen. Du kan også vælge lamper med pærer, der har et mere gulligt lys, da helt hvidt lys kan virke meget unaturligt.

5. Brug sten i indretningen

Natur er ikke kun grønne skove og træfarver, og mange mennesker holder også af at bruge tid på de mange strande, vi er omgivet af i Danmark. De sten, du finder på stranden, kan også sagtens bruges i indretningen, og særligt på badeværelset kan strandstemningen være rigtig rar. Du kan for eksempel lave en bademåtte af store, flade sten, som kan give dig en strandfølelse på badeværelsesgulvet, eller du kan pynte med skaller og konkylier rundt omkring.