Gåtur Sjælland: 5 forslag til gode gåture

En god gåtur kan gøre underværker for både krop og sjæl, og mange danskere har gennem de seneste par år fundet masser af glæde i at gå både lange og korte ture. Bor du på Sjælland, er der masser af gode muligheder for en gåtur Sjælland, og her giver vi dig 5 gode forslag til, hvor turen kan gå hen.

1. Amarminoen

Selvom Amager teknisk set ikke er en del af Sjælland, så skal denne vandretur alligevel med som et godt forslag til en gåtur Sjælland. Amarminoen er en ny vandrerute, der er 27 km lang, så det er en tur, der kræver gode vandresko og det meste af en dag til at udføre. Men du får en gåtur Sjælland, hvor du virkelig får set meget af Amager – du starter nemlig ved DR Byen i den nordlige del af Amager, og du ender i Dragør i den sydlige del af Amager.

2. Stevns Klint Trampesti

Et andet godt bud på en gåtur Sjælland er en gåtur ved Stevns Klint. Klinten er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og du kan opleve hvorfor, hvis du tager en gåtur på den vandresti, der kaldes Stevns Klint Trampesti. Stevns Klint er et enormt flot område, der er et super sted til en gåtur Sjælland, hvis du gerne vil have en storslået naturoplevelse. Vandreruten er 21 kilometer lang, men du kan jo vælge kun at gå noget af den, hvis du ikke vil gå alt for langt.

3. Gribskov

Gribskov er Danmarks største vilde skov, og derfor er den et godt bud på en god gåtur Sjælland. Der er nemlig masser af flotte steder at udforske med både søer, stier og alt hvad en skov har at byde på. Der er seks vandreruter rundt i Gribskov, så der er masser af indgangsvinkler til at opleve skoven, og du kan finde foldere om området på Naturstyrelsens hjemmeside. Gribskov er også hjemsted for Esrum Sø, Danmarks vandrigeste sø, og den er på sit dybeste sted hele 22,3 m dyb. Ved Esrum Sø kan du også grille, så det er et godt sted at afslutte en gåtur Sjælland med hele familien.

4. De Glemte Kæmper

Skal du have børn med på en gåtur Sjælland, så kan du gå på jagt efter de Glemte Kæmper, der er gemt i flere forstadskommuner rundt omkring København. Her har kunstneren Thomas Dambo kreeret seks kæmper af træ, der alle har fået en plads i naturen, og det kan være rigtig sjovt at tage børnene med på tur for at finde de flotte træskulpturer. Du kan dog ikke gå rundt til alle kæmperne på én gåtur, så det kan være nødvendigt med en bil, hvis du kan har en enkelt dag til at opleve kæmperne.

5. Fjordstien

Et sidste bud på en god gåtur på Sjælland er Fjordstien. Det er en sti, der går langs Roskilde Fjord og Isefjorden, og den er 275 km lang, så der er masser af muligheder for at se en masse natur på Sjælland – også i kortere etaper.