Gåtur Fyn: 5 gode gåtur på Fyn

I en travl hverdag er der rigtig meget brug for at få luft til hovedet engang imellem, så du har energi til at skulle klare dine arbejdsopgaver på ny. Bor du på Fyn, eller vil du bare gerne udforske Fyn, er der rigtig mange gode gåtur Fyn, som du kan drage ud på, og du får 5 forslag til dem her.

1. Kongebroruten

I Middelfart mellem den gamle og den nye Lillebæltsbro ligger Kongebroruten, der er en gåtur Fyn på 6 km. Den starter ved Middelfart Station og går gennem den naturrige Hindsgavl halvø og forbi den gamle Lillebæltsbro. Undervejs på denne gåtur Fyn kommer du også forbi Hindsgavl Dyrehave ved Middelfart, hvor du kan være heldig at møde hjortevildt, så du også kan se det lokale dyreliv. Samtidig har du undervejs på denne gåtur Fyn også mulighed for at nyde udsigten til Lillebælt – og måske spotte et lille marsvin undervejs.

2. Glorup Gods

Er du til eventyr og H.C. Andersen, så er en gåtur Fyn ved Glorup Gods et fantastisk smukt og historisk sted. Godset er næsten 500 år gammelt, og H.C. Andersen selv har besøgt godset flere gange, og han var en så hyppig gæst, at han havde sit helt eget værelse. Rundt om godset er der skove, så du kan komme ud i naturen. Der findes en vandrerute rundt ved Glostrup Gods, der er 6,1 km lang, så du kan tage familien med på gåtur Fyn.

3. Øhavsstien

Vil du ud på en længere gåtur Fyn – måske endda en vandretur – så kan du kaste dig ud i en etape af Øhavsstien ved Svendborg. Den er nemlig 220 km lang og byder på masser af smukke steder at gå langt, og der findes oven i købet en guidebog, der kan fortælle dig om naturen undervejs på ruten. Langs Øhavsstien kommer du forbi både skov, strand og havn, så der er natur for enhver smag.

4. Gåtur i Odense

Vil du gerne på en gåtur Fyn, der ikke kun handler om natur, kan du med fordel gå en tur gennem Odenses gader. Odense er en by med masser af flotte bygninger, og i gaderne kan du opleve mere eventyr, da Odense er H.C. Andersens fødeby, og der er masser af eventyrlige oplevelser at tage fat på. Derudover er der masser af spændende seværdigheder for hele familien hele året rundt i Odense, så du kan få en god gåtur samtidig med unikke oplevelser.

5. Kløversti i Kerteminde

Vil du gerne have muligheden for at vælge mellem forskellige oplevelser, kan du gå tur på Kløverstien ved Kerteminde. Kløverstien er fire forskellige ruter, der alle starter det samme sted, og vælger du Kløverstien i Kerteminde, kan du vælge fire ruter i forskellig længde, der alle byder på forskellige oplevelser. De forskellige ruter kan føre dig igennem den gamle by, havnemiljøet, skov og strand samt masser af andet, som Kerteminde har at byde på. Kløverstien starter ved Rådhuset i Kerteminde.