Vandretur i Danmark: 5 forslag til destinationer

Selvom mange mennesker måske synes, at Danmark er et forholdsvist kedeligt land, når det kommer til natur, så har vi faktisk rigtig meget at byde på, og meget af den smukke natur kan opleves til fods. Vil du ud og opleve Danmark på vandretur, så giver vi dig her 5 forslag til destinationer, der kan føre dig rundt i landet.

1. Mols Bjerge

Et rigtig flot sted i Danmark til en vandretur er Mols Bjerge. Her kan du opleve en masse vild natur i området omkring Molslaboratoriet, hvor de arbejder på at lave såkaldt ”rewilding” og genopretter den vilde natur. Du kan tage en vandretur på Mols Bjerge-Stien, hvis du gerne vil gå langt, og du kan overnatte undervejs på turen, så du kan fuldføre stien i løbet af et par dage. Stien er certificeret Leading Quality Trail, der betyder, at det er en af de bedste vandrestier i Europa.

2. Møn

Et andet fantastisk sted til en vandretur er Møn, hvor du kan opleve den storslåede Møns Klint, der troner sig op over stranden på Møn og lader dig tage en tur tilbage i tiden. Trapperne ned til klinten og op igen er en vandretur i sig selv, men du kan også gå en vandretur oppe på toppen af klinten og nyde den smukke udsigt udover havet.

3. Roskilde Fjord og Isefjorden

Vil du gerne på en lang vandretur, som du kan tage i mange etaper, så kan du tage en vandretur på Fjordstien, der går langs Roskilde Fjord og Isefjorden. Stien er 275 km lang, når den står færdig, men du kan allerede bevæge dig ud på et vandreeventyr allerede nu. Langs Fjordstien går du på gamle mark- og skovveje, men noget af stien er også asfaltveje. Fjordstien byder blandt andet på Nationalpark Skjoldungernes Land og selvfølgelig masser af fjordudsigt.

4. Gendarmstien

I Sønderjylland ligger en gemt perle ved navn Gendarmstien, hvor du kan tage en vandretur langs den 84 km lange sti ved grænsen mellem Danmark og Tyskland. På denne vandretur kommer du igennem meget varieret natur, og stien er delt op i fem dagsetaper, så du kan tage en ferie med vandring på Gendarmstien. Der er masser af sovepladser på turen, så du nemt kan planlægge din tur. Derudover kan du på denne vandretur også opleve et rigt dyre- og planteliv, så hvis du gerne vil have ægte naturoplevelser, så kan det helt sikkert tjekke en masse bokse af for dig.

5. Hærvejen

Hærvejen er nok den mest kendte vandretur i Danmark, og den er også flere hundrede kilometer lang, så den byder på masser af oplevelser for alle, der gerne vil have en god vandretur gennem den danske natur. Hærvejen strækker sig hele vejen gennem Jylland, så du kan planlægge en vandretur på Hærvejen i nærheden af dig, hvis du bor i Jylland, eller du kan lægge din vandretur sammen med et besøg i det jyske, så det passer med, hvor du er.