Guide: Hvilken kortplotter skal jeg vælge?

En kortplotter er uundværlig på en båd, og det er også vigtigt, at du har en pålidelig kortplotter, der virker, når den skal. Derfor skal du selvfølgelig også vælge den rigtige kortplotter fra starten, hvis du skal udskifte din gamle, eller du lige har købt båd. Her får du en guide til, hvordan du vælger den rette kortplotter til dig.

Vælg det rigtige mærke kortplotter

Ligesom med alt andet grej, findes der også mange forskellige mærker af kortplottere, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvad der er det rigtige mærke for dig. Nogle af de bedste mærker, når du skal vælge en kortplotter, er for eksempel Garmin og Raymarine. Garmin er et mærke, der kendes vidt og bredt, når det kommer til GPS’er, og deres pålidelige systemer bruges i mange forskellige sammenhænge i alt fra både til biler. Garmin kortplottere fås i flere forskellige modeller, men en af deres topmodeller er helt sikkert GPSMAP, hvor du i flere versioner af den også får indbygget ekkolod. Med en kortplotter fra Garmin får du også en brugervenlig anordning, der kan assistere dig, når du færdes på havet, så du let kan navigere, når du har behov for det.

Find en størrelse af kortplotter, der passer dig

Udover de forskellige mærker af kortplottere, så er det også en god idé at tænke over, hvor stor en kortplotter du har behov for. Garmins model GPSMAP fås i mange forskellige størrelser, helt fra 5” til 20”, og hvor stor din kortplotter skal være, afhænger mest af smag og behag. Men størrelsen afhænger også af, hvor meget du har lyst til at skulle zoome ind og ud. Det er klart, at du på en større skærm vil kunne se mere af kortet, hvor du på en mindre skærm oftere vil opleve, at du er nødt til at zoome ind og ud for at danne dig et godt overblik over kortet. Skal du bruge din kortplotter ofte, så er det altså en rigtig god idé at vælge en kortplotter med større skærm, fordi du får muligheden for at kunne se mere på kortet på én gang, og du får altså en kortplotter, der giver en større bekvemmelighed, når du bruger den.

Stort udvalg af kortplottere hos ShipShape

Er du på udkig efter en kortplotter, og vil du gerne vide mere om de forskellige modeller, eller har du måske allerede udset dig en specifik model af kortplotter, så kan du finde et bredt udvalg af kortplottere hos ShipShape. På deres hjemmeside shipshape.dk kan du for eksempel finde alle deres modeller af Garmin kortplottere, og du kan hurtigt finde ud af, hvad de forskellige modeller kan.

ShipShape tilbyder 100 dages returret, så du har god tid til at tænke over, om du har valgt den rette model af kortplotter. De har et stort udvalg af kortplottere, der både kan købes i deres fysiske butik på Rungsted Havn, men de kan også leveres til hele Danmark, så du kan få din kortplotter direkte til døren.