Outdoor adventure: Sådan planlægger du dit adventure outdoor

Når det kommer til dit første outdoor adventure, så kan det på ingen måde anbefales blot at smide en masse tilfældige ting i rygsækken, hoppe i bilen og dernæst bare håbe på det bedste. Et vellykket outdoor adventure kræver nemlig altid en pæn portion forberedelse inden afgang for at gøre turen til en virkeligt eventyr. Så hvis du er ny med hensyn til outdoor adventures, så er du kommet til det rette sted. For her får du nemlig 4 gode tips til det allerbedste outdoor adventure.

1. Vælg den helt perfekte destination

Destinationen er på mange måder alfa og omega, når det kommer til dit outdoor adventure, og er naturligvis det allerførste du skal overveje inden du gør noget som helst andet. Dog lever vi i 2021 under markant anderledes forhold end for blot 2 år siden, hvilket naturligvis skyldes den verdensomspændende coronakrise – der jo netop har sat en væsentlig stopper for mange udlandsrejser. Når dette så er sagt, så er der jo intet der er så skidt at det ikke er godt for noget. 2021 er nemlig et oplagt år til at genopdage alle de unikke områder, der virkelig gør Danmark til et virkeligt fantastisk land til ethvert outdoor adventure. Tommelfingerreglen er dog, at du for så vidt muligt prøver kræfter med noget nyt – uanset om det drejer sig om et nyt område eller måske en helt ny outdoor aktivitet, såsom f.eks. Bushcraft.

2. Vælg den helt perfekte aktivitet

Det næste du skal beslutte dig for er naturligvis hvilket outdoor adventure du ønsker dig i år, og her vil din valgte destination naturligvis have en finger med i spillet. Områdets geografi vil jo nemlig i det store og hele definere hvad der er muligt, og hvad der måske er knap så sandsynligt.  Du vil jo naturligvis ikke kunne tage på kajaksejlads, hvis der er tale om et område i lang afstand fra vand. Sørg derfor for at være 100% klar over hvilke aktiviteter din tur kræver, og vælg derefter område i overensstemmelse hermed.  Ved at være 100% bevidst om hvilke outdoor aktiviteter du ønsker dig, så vil du nu kunne give din rejseplanlægning en hjælpende hånd med på vejen.

3. Vælg den bedste sæson

Årstiden på dit outdoor adventure spiller desuden også en utrolig vigtig rolle. Det er jo netop ikke lige alle, der f.eks. har mod på en teltferie i vildmarken midt i Januar. Eller måske har man ganske enkelt ikke lyst til konstant at støde ind i andre midt i højsæsonen. Uanset hvad, så er det derfor vigtigt at du vælger den sæson der passer bedste til både din specifikke tur, såvel som til dit specifikke temperament.

4. Få styr på oppakningen

Sidst men ikke mindst, så kræver det perfekte outdoor adventure naturligvis også den helt perfekte oppakning. så hvis der f.eks. er tale om længere vandretur i de norske fjelde, så skal du naturligvis sørge for at medbringe alt det mest nødvendige – fra telt til rygsæk til gasblus. Vi kan derfor på det kraftigste anbefale, at du i forvejen får lavet en udførlig pakkeliste til turen. Der er jo trods alt ikke meget ved at stå midt i ødemarken, og så blot opdage at man er kommet til at glemme tændstikkerne til gasblusset.