Put and take Sjælland: Din guide

På landets største ø Sjælland vil du uden problemer kunne finde en lang række fantastiske Put and take søer, der vil være mere end rigeligt til at tilfredsstille selv den mest kræsne sportsfisker. Put and take Sjælland byder desuden også på et væld af glimrende fiskesøer til hele familien, idet en hel del fiskesøer også kan tilbyde specielle børnesøer til de allermindste. Men netop fordi udvalget på Sjælland er så stort som det rent faktisk er, så kan det til tider være en kende vanskeligt at finde den bedste Put and take sø på øen. Heldigvis har vi gjort det hårde benarbejde for dig, og kan nu præsentere dig for de 4 allerbedste Put and take søer på Sjælland.

1. Brynshøj Put & Take

Et lille stykke uden for Højby i nærheden af Odsherred finder du Brynshøj Put and Take, der kan tilbyde de besøgende  en kæmpe sø på 17,000 kvadratmeter med en dybde på op til 5 meter. I denne omdannede grusgrav vil du således kunne fange alt fra små fisk til de helt store på hele 10 kilo. Du vil desuden kunne finde et glimrende udvalg af ørredarter i denne Put and take Sjælland, der inkluderer alt fra regnbueørred, kildeørred, guldørred til bækørred. Og som et ekstra prik over i’et, så kan du hos Brynshøj oven i købet finde en glimrende lille børnesø til de mindste lystfiskere. Brynshøj er derfor perfekt til både den seriøse sportsfisker, såvel som til en hyggelig eftermiddagsudflugt sammen med familien.

2. Ørsted Ørredvand

Ørsted Ørredvand er vores næste bud på en god Put and take Sjælland i anno 2021, og kan faktisk tilbyde de besøgende lystfiskere hele 3 søer – og ikke mindst fiskeri i verdensklasse. I disse 3 søer vil du lynhurtigt opdage, at der her er tale om noget af det reneste og klareste vand i kongeriget. Faktisk vil du også kunne finde et lille vandfald, der gør at der altid vil være glimrende cirkulation i søerne. Og når det kommer til fisk, så vil du her kunne fiske efter adskillige slags ørred, såvel som den i dansk sammenhæng lidt mere eksotiske stør.

3. Poppelsøen’s Ørredvand

I umiddelbar kørselsafstand fra Ballerup finder du Poppelsøens Ørredvand, der er endnu et glimrende bud på en god Put and take Sjælland sø. I denne Put and take vil du med 6,500 kvadratmeter ikke have de same rummelige pladsforhold som hos Ørsted Ørredvand. Til gengæld kan du roligt regne med en masse godt ørredfiskeri, der mere end sagtens kan leve op til de bedste fiskesøer herhjemme. Poppelsøen kan som en ekstra bonus desuden tilbyde Catch and Release fiskeri efter stør, hvilket jo er helt perfekt for de seriøse sportsfiskere, hvor kampen og fangsten er vigtigere end fisk på middagsbordet.

4. Roskilde Fiskeland

Hvis du er på udkig efter et af landets bedste udvalg af fisk, så skal du til gengæld ikke kigge længere væk end Roskilde Fiskeland. For her vil du nemlig kunne fiske efter b.la. regnbueørred, maller, karper og ikke mindst diamant og Belugastør og så er der oven i købet åbent fra tidlig morgen til solen går ned sidst på dagen.