Udsigtskikkert eller håndkikkert

Er du på udkig efter en ny kikkert, men i tvivl om det rigtige for dig er en håndkikkert eller en udsigtskikkert, så er der god grund til at læse med her. Vi vil gerne hjælpe dig på vej med dit valg, og du kan derfor i nedenstående tekst læse lidt mere om forskellene på de to typer kikkerter.

De fleste har på et tidspunkt i deres liv stiftet bekendtskab med en håndkikkert. Den største fordel ved en håndkikkert er dens kompakthed og typisk lette vægt, hvilket gør det nemt for dig, altid at kunne medbringe din kikkert. Derfor kan du være sikker på, at du ikke står i en situation, hvor du mangler en kikkert. Håndkikkerter er gode til allround brug da de både kan bruges til at studere dyr, skibe, bygninger, landskaber mm. En håndkikkert kan du med lethed have i en taske/rygsæk, og vælger du en lommekikkert, kan du også have den i lommen. Du kan med lethed medbringe en håndkikkert på enhver tur, da den fylder minimalt i din eventuelle bagage.

Har du aldrig prøvet en udsigtskikkert, kan det være en rigtig god idé at starte med at prøve en udsigtskikkert, da det giver dig en meget bedre fornemmelse af hvad du får i en udsigtskikkert. Med en udsigtskikkert får du mulighed for at zoome ind på et objekt, typisk op til 60x. Denne funktion får du ikke i en håndkikkert, da håndkikkerter kommer med en bestemt zoom, typisk på 8x eller 10x. Du får altså i en udsigtskikkert muligheden for en meget større zoom, samt mulighed for at zoome ind og ud på forskellige objekter. Dette gør udsigtskikkerter særdeles velegnet til at studere fugle, eller andre objekter på lang afstand, hvilket er deres største fordel. Til gengæld kan de virke klodsede og upraktiske sammenlignet med en håndkikkert, da de ikke er lige så let transportable. Det betyder ikke, at udsigtskikkerter ikke kan transporteres, tvært imod, det kræver blot lidt længere tid at sætte en udsigtskikkert op, sammenlignet med at tage en håndkikkert frem. Udsigtskikkerter fylder også markant mere end en håndkikkert, og de vil derfor ikke kunne være i en taske eller rygsæk med lethed på samme måde.

Om en håndkikkert eller udsigtskikkert er det rigtige for dig, afhænger derfor af dit behov. Er du på udkig efter en kikkert du kan have med på enhver tur uden problemer, er en håndkikkert det rigtige for dig. Vil du derimod gerne nærstudere fugle eller andet dyreliv, landskaber mm. vil en udsigtskikkert være det rigtige for dig. Uanset hvilken kikkert du søger, vil vi anbefale dig du søger rådgivning hos en kikkertspecialist, da de kan guide dig til den helt rigtige kikkert. Kikkert Shoppen er et godt sted at starte, her har de over 40 års erfaring med optik og kan rådgive dig til det helt rigtige valg af kikkert.